RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Større enn i Oslo


Martin Johnsrud Sundby med sin medalje (Foto: Terje Pedersen, ANB)
Martin Johnsrud Sundby med sin medalje (Foto: Terje Pedersen, ANB) Foto: Terje Pedersen, ANB
Martin Johnsrud Sundby fikk sitt fortjente VM-sølv i Val di Fiemme lørdag kveld. Det rager over opplevelsene fra Oslo-VM.

VAL DI FIEMME: Rett etter klokken 21.30 klatret Røa-gutten opp på nest øverst trinn på seierspallen på torget i Cavalese. Noen timer tidligere hadde han spurtslått lagkamerat Sjur Røthe i kampen om sølvet på VM-fellesstarten med skibytte - og virkeliggjort en ny idrettsdrøm.

Når vi spør 28-åringen hvordan han rangerer sølvmedaljen opp mot det han opplevde i Holmenkollen for to år siden, svarer han:

- Dette ser jeg på som større.

- Hvorfor det?

- Fordi denne medaljen kommer på en distanse som jeg tidligere ikke har behersket. Jeg har alltid hatt ord på meg for å være en klassiskekspert.

- Nå er du mer enn det?

- Jeg holder på å bli en skikkelig god allroundløper, og det er synes jeg er veldig stort, smiler Johnsrud Sundby.

Se bildeserie fra Johnsrud Sundbys triumf her!

Stort øyeblikk

Det var ikke vanskelig å se at det var et stort øyeblikk å motta medaljen i sentrum av Cavalese lørdag kveld - verken for Johnsrud Sundby eller Heidi Weng. Sistnevnte hadde vanskelig for å sette ord på følelsene etter bronseløpet på fellesstarten for kvinner, og BUL-jenta var blank i øynene på seierspallen også.

- Det var rørende å stå der. Jeg fikk frysninger da nasjonsangen ble spilt, smilte 21-åringen - med bronsemedaljen hengende rundt halsen.

Hundrevis av nordmenn hadde møtt opp for å hylle heltene fra fellesstarten. De norske løperne la beslag på ikke mindre enn fem av seks medaljer - og plasserte konkurrentene fullstendig i skyggen.

Og mer jubel kan det bli - både for Johnsrud Sundby og Weng. Allerede onsdag er det duket for 15 kilometer skøyting for menn, en øvelse førstnevnte også har bevist at han behersker. Landslagstrener Trond Nystad er i hvert fall mektig imponert over Røa-gutten.

- Martin er blitt helt rå til å skøyte, sier han.

Weng nullstiller

For Heidi Weng kommer det garantert også flere muligheter. Enebakk-jenta har allerede rettet blikket framover.

- Jeg tror det skal gå greit å nullstille seg etter dette. Målet nå er å gå fort både på tremila og forhåpentligvis på stafetten. Men jeg tør ikke håpe på en ny medalje individuelt, smilte hun.

Kommende torsdag og fredag er det duket for stafetter i Cavalese. Der må Norge finne seg i å være favoritter til å forsvare gullet fra Oslo-VM - både på dame- og herresiden.

- På stafetten er det bare gull som gjelder, sa Johnsrud Sundby, som tok gull for Norge også i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere