RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SV svikter Gamle Oslo


I går vedtok bystyret at Munch-museet skal flyttes til Bjørvika.
I går vedtok bystyret at Munch-museet skal flyttes til Bjørvika.
Håkon Haugli (Ap) er skuffa over SV etter at de støttet byrådet i flytting av Munch-museet i går.

TØYEN: - Det er andre gang på kort tid SV opptrer som støtteparti for byrådet i saker der beboerne i Bydel Gamle Oslo betaler prisen for ambisiøse utbyggingsplaner i strandkanten, sier bystyremedlem, Håkon Haugli (Ap) og henviser til Bjørvika-planen, som ble vedtatt i vår og flytting av Munch-museet som bystyret vedtok i går kveld.

Som forventet ble planen om flytting av blant annet Munch-museet til Bjørvika vedtatt med et flertall bestående av H, FrP, V, KrF og SV.

- SVs "trøstepremie" til beboerne var et forslag om en tursti med mer og et forslag om at byrådet får to år til å utrede alternativ bruk av museumsbygningen. Det er ekstraordinært lengem, og raust av SV overfor byrådet som la hele museumskabalen på få dager i sommer, sier Haugli.

Avviser

SV på sin side hevder at flertallet allerede har talt, og at de dermed vil benytte den oppståtte situasjonen til å slå et slag for Tøyen.

Flertallet har allerede sikret at Munch-museet flytter, men det betyr også at de har et ansvar for en oppgradering av området når Munch flytter. Og det arbeidet må igangsettes nå. Vi må tenke offensivt, sa Lindsjørn til Østkantavisa mandag, og hevdet at lokasjonsdiskusjonen var over for SVs del.

- Premissene er nå lagt for flytting av Munch-museet. Jeg mener at vi må slutte å krangle om lokasjonen, det løpet er kjørt. I steden må vi allerede nå sette i gang planene for hva som kan komme på Tøyen når Munch flytter ut, sier han.

- Skremmende

Ap og Rødt var de eneste partiene som stemte mot en flytting av Munch. Håkon Haugli (Ap) mener det er skummelt når det foreløpig ikke er en eneste plan for Tøyen-området.

- Det mest skremmende med hele saken, er at det ikke foreligger en eneste beregning av kostnader og ingen tanker om hva som skal skje på Tøyen. Tomta som er aktuell i Bjørvika er kanskje også for smal for et bygg av den størrelsen byrådet ser for seg. sier han.

- I gårsdagens bystyremøte ble Tøyen og dagens beboere i Gamle Oslo frarøvd Munch-museet med pussige begrunnelser om at det dreier seg om kunst. Men hva er det SV, Venstre og byrådet ser for seg at de kan gjøre med kunsten i Bjørvika som de ikka kan gjøre på Tøyen?, sier Haugli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere