*Nettavisen* Nyheter.

- Ta av deg denne og få på deg en hvit!

Ledere og spillere i Nordstrand og Bækkelaget synes utspillet til Frode Scheie om sammenslåing av klubbene er interessant, men tror det blir krevende å gjennomføre.

Nordstrand/Bekkelaget: Det er dype røtter i begge klubbene. For meg personlig hadde det blitt vanskelig å spille for et felles lag. Jeg har vært i Nordstrand i 21 år, så det er ingen tvil om hvor hjertet mitt ligger, sier NIF-profil Unni Nyhamar Hinkel.

Likevel er ikke bakspilleren helt avvisende med tanke på spill for et felles lag med både BSK- og NIF-spillere.

Nei, jeg er åpen for det. Det er klart det også er fordeler ved dette, men jeg tror det blir vanskelig å gjennomføre noe slikt på grunn av rivaliseringen, sier Nyhamar Hinkel.

For Anne Kjersti Suvdal er situasjonen litt annerledes. Hun er inne i sin andre sesong i NIF, og har dermed ikke det samme "hatet" til erkerival BSK.

Jeg synes det høres veldig spennende ut. For meg er det ikke akkurat noe hatoppgjør når vi spiller mot BSK, men det hadde nok vært verre for enkelte supportere hvis det hadde blitt sammenslåing, tror Suvdal.

Vil ha storhall

Det var i forrige uke BSK-trener Frode Scheie lanserte ideen om et samarbeid på elitesiden for damer mellom rivalene Nordstrand og Bækkelaget. Han er ikke i tvil om at et eventuelt samarbeid ville vært gull verdt.

Jeg vil ta et steg videre opp, og da tror jeg et samarbeid er løsningen. Målet må være å ta opp kampen med Larvik, understreker Scheie overfor Nordstrands Blad.

I fjor endte BSK på delt tredjeplass i serien, og også i år kjemper laget om en medalje. Likevel mener Scheie det er en utopi å lage et enda bedre lag med ressursene som finnes nå.

Det er ille at Oslo ikke får ha et topplag i damehåndball. Nå er det nødt til å skje noe, mener Scheie som ser for seg en storhall til det eventuelt nye laget.

Vi trenger en ordentlig arena som kan generere en del inntekter. Det er allerede samarbeid mellom klubbenes herrelag, og selv om det er på et lavere nivå, så ser man at det funker. Det hadde vært perfekt med en felles arena for både dame- og herrelaget. Det ene laget kunne hett Bækkelaget, mens det andre kunne hett Nordstrand, foreslår Scheie.

Støtte fra sine egne

BSKs visekaptein Sara Keim mener Scheie har et poeng.

Ja, det hadde nok vært lettere å ta opp kampen med Larvik hvis lagene slo seg sammen. Økonomisk ville det sikkert også vært lurt, mener Keim.

Selv er BSK-spilleren relativt fersk i klubben, og har dermed ikke det samme "hatforholdet" til Nordstrand som kanskje den eldre garden har.

Og det er nok en utfordring. Likevel synes jeg dette er en såpass bra idé at den bør drøftes, sier Seim.

For tidlig

Daglig leder i BSK, Tirill Mørk, synes heller ikke ideen til Scheie er dum.

Det er en spennende tanke. Uansett er det for tidlig å diskutere dette nå. Først må sesongen bli ferdig, mener Mørk.

Håndball-leder i NIF, Tom Kjærnsmo, mener også klubbene må tenke på utspillet.

Sportslig- og markedsmessig kan det helt klart ha noe for seg. Jeg synes klubben bør tenke på dette, sier Kjærnsmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.