*Nettavisen* Nyheter.

- Ta hensyn i parken

 

LEDER ØSTKANTAVISA 4.JUNI

Når sommeren kommer er det få ting som frister Oslos befolkning som parklivet, og for mange er en øl eller et glass vin med på å komplementere opplevelsen. Til tross for at det er ulovlig å nyte alkohol på offentlig sted i Norge ser politiet stort sett gjennom fingrene med at voksne mennesker nyter et lite glass eller to i parken en sommerdag. Så langt, så vel. Problemet dukker opp når alkoholinntaket ikke stopper ved et glass eller to.


De siste åra har særlig Sofienbergparken fått rykte på seg som «festparken» over noen, og i forrige uke kunne Østkantavisa fortelle om Oslo kommune som hvert år bruker flerfoldige millioner kroner på å rydde etter parkfylla. I tillegg kommer bråk og stor sjenanse for naboer.


I fjor skrev Østkantavisa om fortvilte naboer til Sofienbergparken, som opplevde å få bakgårdene sine tisset ned, nærområdet sterkt forsøplet og nattesøvnen forstyrret av folk som ikke kjente sin besøkelsestid i parken.


Byens parker er ment for allmennheten og det betyr at også de som ikke ønsker å delta på en gedigen fest skal få lov til å bruke dem. Det betyr at man må vise hensyn - både for barn og voksne som ønsker å bruke parkene til rekreasjonsområde. Forsøpling, overstadig fyll og festing skal derfor ikke forekomme.


Likevel opplever naboene parkfylla som et stadig økende problem. Allerede i år har flere helger med sol og varme ført til festing i parkene med påfølgende bråk nattestid og forsøpling dagen derpå.


Det ønsker politiet nå og gjøre noe med, og i disse dager er de i ferd med å vurdere bøtenivået for parkfylla. I tillegg ønsker politiet å være synlig i de så kalte problemområdene. Og det er dessverre synlig politi og bøtelegging som synes å være eneste botemiddel mot parkfylla. Det er trist å observere at ikke folk selv kan være seg dette ansvaret bevisst. Selvfølgelig skal man også kunne nyte parkene på kveldstid, men at man til de grader bryter ellers sosialt aksepterte lover og regler er rett og slett uholdbart og regelrett frekt mot andre brukere av parken. De siste åra har særlig Sofienbergparken fått rykte på seg som «festparken»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag