RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Takk for all støtte!

Drøyt 500 personer, deriblant lederen i Vestre Aker bydelsutvalg og presten i Ris menighet, har skrevet under på underskriftskampanjen for å få John Hongslo inn på Røa senter. Aksjonen pågår ut mai.

Røa: - Responsen har vært kjempebra! Plutselig hilser alle naboene på meg, ler Ellen Bruusgard, som ønsker å takke alle som støtter aksjonen:
- Tusen hjertelig takk for all støtte og engasjement. Vi er rørt!
Det er John Hongslo også.
- Helt overveldende! sier han.
Aksjonen pågår ut mai, og støtteerklæringer sendes til jegstoetterjohn@hotmail.com (ingen bindestrek, journ.anm.) Her er tre av de mange hundre støtteerklæringene som har kommet inn:
"Det er trist at vår bydel med så mange mennesker fra hele verden og med ulik bakgrunn, ikke skal kunne få kjøpe det glimrende bladet innendørs. Senteret setter et stempel på oss som ikke er akseptabelt, for de forskutterer at kundene deres ikke ønsker å kjøpe det i og med at senterets hovedformål er å tilby kundene varer vi etterspør.
Og tror de virkelig vi synes det er bedre at folk skal måtte leve på sosialhjelp enn å kunne tjene til eget livsopphold på ærlig vis? Slik tenker nok ikke de fleste av bydelens beboere, og derfor er det flaut at senteret tror så dårlig om oss!"
mener Elin Horn Galtung (H), leder i Vestre Aker bydelsutvalg.
"Nærmiljøet vårt blir fattigere uten =Oslo-selgerne.
Vi trenger å møte hverandre, akseptere og bli kjent med et mangfold av ulike livssituasjoner, dialekter, etnisk bakgrunn, tro, familieforhold og kultur.
Jeg er prest i Ris, og jeg skulle ønske at miljøet i Vinderen-, Holmenkollen-, Ullern- og Røa-området var mer fargerikt.
Takk for at dere lager denne kampanjen!
Takk for at dere vil det gode, og gjør det!
Hurra for John og hurra for alle som støtter han og ved dette viser hvilket samfunn vi vil ha
!" skriver Marit Skjeggestad, prest i Ris menighet.
"I sin medmenneskelige analfabetisme nekter fortsatt senterledelsen på Røa at selgeren av = Oslo skal få selge magasinet innenfor inngangen på senteret. Dette har mange røaboere reagert sterkt på. I likhet med fanden kjenner tydeligvis heller ikke senterledelsen på Røa sitt publikum. Det er en myte at røafolk ikke har sosial samvittighet og bare tenker på seg selv.
Som tredje generasjon røaboer kan undertegnede med vemod minnes det gamle Røa sentrum som ble bygd opp omkring familiene Nordeng og Randklev, familier som hadde både sosial og kristen samvittighet. Ganske merkelig er det også å registrere at det er kommet et vinmonopol i senteret, mens senterledelsen tydeligvis mener at mennesker med tidligere rusproblemer besudler senteret. Dobbeltmoral, kaller vi det. Den faste selgeren av dette magasinet utenfor Røa senter beriker miljøet i Røa sentrum. Det samme kan man ikke si om senterledelsen,"
synes Lars Olle Engaas.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere