*Nettavisen* Nyheter.

- Takk, jenter!

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

Røa-jentene klarte det igjen. For andre året på rad tok de "the double". I Telenor Arena fikk vi nok en gang se sprudlende og superblide dynamittjenter. Nok en gang viste de seg som de vinnerjentene de er. Motstander Team Strømmen ga seg aldri og ga jentene kamp til siste minutt. Røa-jentene klarte aldri ta over kampen. Men de scoret det nødvendige målet, holdt buret rent og vant. Slik som lag gjennomsyret av vinnermentalitet som oftest gjør. Dette lille "tettstedet" i Bydel Vestre Aker har nok en gang tatt med seg gull og kongepokalen hjem til klubbhuset.

Vi bøyer oss i støvet for bydelens kanskje mest glade og positive jenter. Både på og utenfor banen. Et varemerke for trener Geir Nordbys jenter. Og det bør få oss til å tenke. Nei, kvinnefotball i Norge vil aldri få den samme statusen som herrenfotballen har. Men det gjør ikke Røas triumfer mindre imponernende. Det er snarere tvert om. Vi har lagt bak oss en Tippeliga-sesong hvor godt betalte herrer har brølt, hylt og til dels survet seg gjennom sesongen. Vi har sett Adeccoliga-spillere med godt over millionen i årslønn traske rundt på banen. Noen av dem har sågar rykket ned i breddefotballen med sine fete bankkontoer.

I Røa finner vi jenter som langt i fra kan leve av idretten sin. Lønnsmessig ligger de på middels 2. divisjonsnivå for herrene. Ja, kanskje under det også. Jenter som trener minst like mye, og har like mange kamper som herrene, er nødt til å leve på studielån og full jobbing ved siden av. Når verdens mest postive fotballsøstre, søstrene Knutsen er på jobb, sitter mange herrespillere på stumpen og spiller Playstation mellom kamper og trening.

Derfor er vi fulle av beundring over disse jentene som trener, spiller kamper, takler, kjemper, tørker tårer og blod...og vinner. To mesterskap på én uke faktisk. Og det nesten gratis. De gir heller mer tilbake enn de får. Jentene stiller gladelig opp på treninger for de unge. De stiller opp på arrangementer, og de stiller opp for oss i Akersposten. Når vi spør om de kan stille opp til intervju eller nettmøter, er det aldri nei å få. Røa-jentene stiller opp for lokalsamfunnet.

Se og lær, gutter!Vi bøyer oss i støvet for bydelens mest glade og positive jenter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag