*Nettavisen* Nyheter.

- Tar lang tid

Politikerne i Bydel Ullern er bekymret over fremdriften når det gjelder bygging av nye barnehageplasser.

Ullern: - Vi er i tvil om hvor lang tid det vil ta å realisere flere av de prosjektene som er under planlegging. Prosjekter vi hadde på liste i 2004 hadde vi håpet skulle være i gang i 2005. Noen av disse har siden falt bort og generelt tar det dessuten lengre tid å få behandlet byggeplanene enn det vi hadde trodd. Nå ser det ut til at vi ikke får full dekning i Ullern bydel før i løpet av 2007, ut fra dagens søkertall. I tillegg er det planlagt at maksprisen for barnehageplasser skal gå ned, noe man antar vil føre til økt søkning, sier Katinka Greve Leiner (A), leder av Ullern kultur- og oppvekstkomité.

Høsten 2004 uttrykte hun i denne avis stor entusiasme for byrådets planer og tilretteleggelse for barnehagedekning i 2005. Fra Bydel Ullerns side ble det prosjektert at mellom 318 og 382 nye barnehageplasser kunne være klare i løpet av 2005.

- Jeg har vært imponert over den offensive holdningen hos politikerne i rådhuset. Nå stiller jeg spørsmålstegn om de har gitt etater som er berørt av planene nok kapasitet til å følge opp alle bydelene. Saksbehandlingen i byggesaker tar som sagt lang tid. Generelt er det også slik at naboene er gode til å bruke klageretten, også når det gjelder barnehager, sier Leiner.
Hun er opptatt av at man ikke kan slå seg til ro med at realisering av de permanente barnehageplassene tar tid.
- Mens vi venter på at byggesaker blir behandlet må vi se på andre løsninger. I dag burde det være mulig å få på plass gode paviljongløsninger som et midlertidig tilbud, mens vi venter på permanente plasser. Jeg oppfordrer beboere i bydelen til å komme med forslag til tomter eller bygningsmasse som kan brukes til midlertidige løsninger, sier Leiner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.