*Nettavisen* Nyheter.

- Tenk kreativt!

Formann i IL TRY håper kreativ tenkning i forbindelse med planene for et nytt riksanlegg kan føre til ny treningshall i Holmenkollen.

Holmenkollen: - Vi merker som idrettslag at det finnes store mangler på anleggssiden i Oslo vest, sier formann i IL TRY, Eirik Hevrøy.
Han etterlyser kreativ tenkning i forbindelse med planlegging av et nytt riksanlegg i Holmenkollen.

Kulverten

Under skistadion på Holmenkollen trener gutter fra IL TRY fotball hver tirsdag kveld. Treningshallen går under navnet Kulverten og er egentlig en stor underjordisk parkeringsplass for pressens produksjonsbusser. Nå som Holmenkollen skal rives og nytt anlegg skal bygges, er han opptatt av at man skal tenke flerbruk.
- Det ville vært galskap å ikke ta hensyn til den befolkningseksplosjonen som er i Holmenkollen og Voksenkollen. Vi trenger idrettshaller, sier Hevrøy.
Han foreslår en underjordisk hall med skistadion på toppen og mener det burde være mulig uten for store merkostnader.
- Bare tenk hva en slik hall kan brukes til under skirenn og lignende arrangementer i Holmenkollen.

For liten kapasitet

Laget har også benyttet seg av gymsalen på Grindbakken skole, men kapasiteten der er sprengt. IL TRY har opplevd en stor respons når det kommer til fotball og ski blant de litt yngre og har derfor forsøkt å tenke kreativt.
- De litt eldre ungdommene er gjerne knyttet til andre lokale klubber som Njård, Ready og Heming. Vi vil også gjerne bruke nærområdet vårt istedet for å transportere barna langt av gårde. Kulverten er på ingen måte ideell, men fungerer midlertidig, sier han.
- Det er et godt eksempel på kreativ bruk av lokale arenaer. Vi er veldig glade for at skiforeningen har latt oss bruke Kulverten.

Lett anvendelig

Det er ikke alle som kjenner til den underjordiske parkeringsplassen under Holmenkollen, og Hervøy tror anlegget kan tilfredsstille mange på flere områder.
- Jeg mener ikke at man skal lage en stor idrettshall med tribune, men rett og slett et sted barna i bydelen kan trene om vinteren. Tenk også på hva en slik treningshall kan brukes til under stevner og konkurranser? For eksempel til pressekonferanser og som et alternativ til smøreboder. Dette er et område så tett knyttet til Holmenkollen og riksanlegget at det må være mulig å tenke litt langsiktig og nytt i forbindelse med ombyggingen.
At Holmenkollen vil bli revet og gjenoppbygget tviler han ikke på.
- Og når det skjer, vil kostnadene for en treningshall her være en dråpe i havet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag