RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilbygget må rives

R.O.O.M. på Vinderen har ut- videt et tilbygg med nærmere 70 m2 uten bygge- tillatelse. Gunnar Stavnes (H) i Vestre Aker bydelsutvalg (BU) er klar på at dette må rives.

Vinderen: Interiørforretningen R.O.O.M. har utvidet atriet med 68,5 m2 uten å søke byggetillatelse. I tillegg er det ny forretningsdrift i lokalene uten at dette er søkt om. Eiendommen er regulert for bevaring, noe som gir ytterligere restriksjoner for utbygging og ombygging, hvor blant annet Byantikvaren skal kobles inn. Nå har R.O.O.M. gjennom arkitektfirmaet Meinich Arkitekter søkt om rammetillatelse etter at tilbygget står ferdig, med ny forretningsdrift i lokalene. Atriet er nyåpnet og driftet av "Den glade gane", med café, butikk og catering.

Tatt seg til rette

- Dette må rives og det må ilegges bot. Det må være likhet for loven. Jeg oppfatter det slik at her har man tatt seg til rette, hvor man lar Meinich som søker i etterkant skrive utredningen for tiltakshaver om dispensasjon for bruk av lokalene og utvidelse av arealene. Dette er et bevaringsverdig bygg som Knut Haavik i sin tid talte varmt for å bevare (Knut Haavik er part i familieselskapet som leier ut bygget til R.O.O.M, journ.anm.). Hans bestefar var rittmester i den gamle Hippodromen og Haavik var veldig klar på hvor unikt dette bygget var. Jeg blir forundret om han ikke har motsatt seg disse endringene, sier Gunnar Stavnes.
Vestre Aker BUs byutvikling, miljø og samferdselskomiteen (BMS) har behandlet saken og har innstilt overfor bydelsutvalget å fatte et vedtak hvor den "ber Oslo kommune vurdere tiltak som bøter og/eller eventuelt riving overfor tiltakshaver". BMS-komiteen er klar på at dette tilbygget er ulovlig oppført og "ønsker ikke å være et organ som bifaller arbeider av ulovlig karakter".

Oppsiktsvekkende

Tidligere har R.O.O.M. fått rammetillatelse for ombygging av den gamle bygningen i 1997, men ombyggingen ble gjennomført uten igangsettelsestillatelse. Plan- og bygningsetaten ble oppmerksom på saken i 2002, men henla saken. Det foreligger ikke per dags dato brukstillatelse/ferdigattest for ombyggingen. Alt dette ønsker R.O.O.M. nå å få brakt i orden.
- Man får en følelse av at man her vil omgå bestemmelsene. Det har skjedd mye i byggebransjen etter at bygningskontrollen ble nedlagt, hvor man får tilsnikelse "by accident". Vi politikere får hele tiden en rekke saker hvor det blir bedt om dispensasjon i etterkant. I dette tilfellet er det altså foretatt en høytidelig åpning av ikke godkjent drift i ulovlige lokaler og så får vi papirene til behandling i etterkant. Det er oppsiktsvekkende, sier Stavnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere