*Nettavisen* Nyheter.

- Tippeligaen er for bønder

En ny runde er slutt, og enda en gang får jeg lov til omtale et Lyn-tap i denne spalten. Ettersom jeg ikke var i Bodø da Lyn vant der i påsken, eller på Ullevaal da Start ble nedsablet med 4-1, så er det snart ett år siden jeg sist så Lyn vinne en fotballkamp. Det er rett og slett helt utrolig, og jeg fatter ikke hvordan det er mulig.

Vel, jeg skal ikke bruke tid på å jamre over manglende sportslige resultater lenger. Det er det nok av folk rundt meg som gjør, så jeg skal kaste et lite blikk på neste sesong.

Lyn er ikke lenger i Tippeligaen, det har vi alle innfunnet oss med. For der skal Hønefoss og Kongsvinger spille. Smak litt på den. Hønefoss og Kongsvinger. Med all mulig respekt å melde til mennesker som kommer fra disse strøkene, så er vel dette like sexy som hårfjerningskrem og batterisyre. Det skal bli litt av noen kamper i Tippeligaen neste sesong når Kongsvinger byr opp til fest hjemme mot Odd, eller hva kioskvelteren Hønefoss-Tromsø?

Nei, da er det bedre å se til Adeccoligaen hvor Lyn skal spille. Der kommer vi til å møte giganter som Follo, Alta og kanskje til og med Løv Ham, og jeg kan love deg at dette blir et år man sent vil glemme. Her vi i Lyn alle muligheter til å spille på oss selvtillit og ikke minst bygge oss opp. Ikke bare på banen, men vel så mye på tribunen!

Jeg vet det er fryktelig tungt akkurat nå, men bare tenk dere hvor mye bedre det blir å spille Adeccoliga neste år enn Tippeliga. Vi skal dra rundt på nye arenaer og herje på tribunene, mens gutta spiller skjorta av spillere som har etternavn som Sokki og Bifuglebryst, og spiller på lag du trodde kun fantes i Donald Duck.

Nei, siste hjemmekamp mot FFK skal vi markere på en skikkelig måte. Først og fremst skal vi markere et sannsynlig farvel med Ullevaal Stadion, så kan det tenkes at det er noen tunge Lyn-navn som har spilt sine siste kamper for klubben, også skal vi selvsagt gruse FFK og sørge for at det er nettopp dem som må ned sammen med oss.

For jeg håper av hele mitt hjerte at Bodø/Glimt får beholde plassen i Tippeligaen, også er det et vesentlig poeng at Fredrikstad samler langt flere tilskuere enn Glimt. Med FFK i Adecco kan vi få noen skikkelige publikumsgodbiter, og gudene skal vite at vi trenger det neste år.

For egen del så gleder jeg meg til turer til Follo, Alta, Trysil og Sogndal.

Ja, også gleder jeg meg til denne sesongen er ferdig.

God helg og god tur til Lyns kamp borte mot Odd i Skien. Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.