RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- To verdige vinnere

Kjetil André Aamodt og Tor Holtan-Hartwig ble denne uken hyllet med St. Hallvard-medaljen. Den ene for sin idrettsinnsats og den andre for sitt miljøengasjement.

Sentrum: Det var to glade og ydmyke vinnere som mottok St. Hallvard-medaljen i Rådhuset mandag. Kjetil André Aamodt fra Holmlia fikk medaljen for sin innsats innen alpinsporten, og leder av Oslo Elveforum, Tor Holtan-Hartwig, bosatt på Nordstrand, ble hyllet for sitt brennende engasjement for Oslos elver og vassdrag.
Siden 1956 har prisen blitt delt ut til personer som har gjort en særlig verdifull innsats for Oslo kommune eller på andre måter har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse. Over 130 personer har til nå mottatt prisen og blant dem finner man Gunnar Stålesen, Aud Schønemann, Thor Heyerdahl, Wenche Foss og Grete Waitz.

Med elvene i hjertet

Medaljen ble delt ut av Oslos ordfører, Per Ditlev-Simonsen, som roste de to prisvinnerne under seremonien.
- Tor Holtan-Hartwig tildeles St. Hallvard-medaljen for sin innsats for byens elver og som pådriver for gjennåpningen av Oslos vassdrag. Han formulerer seg på en slik måte at mange i byen ser viktigheten av elveforumets arbeid. Han har påvirket mange av oss og vært med på å endre holdningene til miljøspørsmål, sa ordføreren.
Elve-entusiasten selv takket for prisen med både tale og sang.
- Jeg takker for dette og soler meg i glansen som faller over en god sak. Jeg må bekjenne at engasjementet for elvevernet sitter i ryggmargen og i hjertet.
Han brukte også anledningen til å komme med fire oppfordringer.
- Vi ser fremover og ønsker videre at Oslos bydeler blir tildelt mer ansvar for det blå-grønne miljøet i sitt distrikt og at det etableres friluftsråd i hver bydel, gjerne sammensatt av representanter for friluftsliv og idrett. Vi håper også at skolene tar medansvar ved å adoptere elvestrekninger. I tillegg ønsker vi at det opprettes et friluftsfond til innløsning av turveilenker som er nødvendige for å sikre sammenheng i turveisystemet og at det etableres en egen konsulenttjeneste for tomteeiere som har gleden av å ha en bekk på sin eiendom, men som ikke riktig vet hvordan de skal stelle med den.

Stor idrettshelt

Kjetil André Aamodt har hele 20 OL og VM medaljer å vise til. I tillegg har han 5 medaljer fra junior-VM, 21 seire og 64 pallplasseringer i World Cup. På hjemmebane har han 22 gull, ni sølv og fem bronsje i NM, samt tre gull i junior-NM.
- Kjetil Andre Aamodt er beviset på at det går an å nå toppen ved hard trening. Han har trent, prøvet og feilet for å finne nye veier for å vinne. Han er et forbilde for mange barn og unge og har gjennom sin skikarriere vist hvor enestående han er, sa Ditlev-Simonsen.
- Jeg har vært ekstremt glad i idrett så lenge jeg kan huske. Både fordi jeg har elsket det å kjøre fort på ski, men også på grunn av kameratskapet. Idretten har vært med å forme meg som menneske, sa norges fremste alpinutøver.
I starten av juni skal Aamodt dele ut stipender ved Homlia skole. Sammen med sine kamerater, som også vokste opp på Holmlia, skal de første omgang dele ut 60 000 kroner fordelt på tre til fem stipender.
- Det ser jeg frem til. Vi skal snart gå gjennom søknadene. Det er hyggelig å gi tilbake til lokalsamfunnet, sa han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere