*Nettavisen* Nyheter.

- Topp med solidaritet

Hvordan ville du reagert hvis en i vennegjengen knuste skolens ruter? Onsdag var det utvidet elevrådskonferanse ved Tåsen skole.

Tåsen: Det er sjette året det blir arrangert en elevrådskonferanse med representanter fra både Tåsen, Korsvoll, Kringsjå og Nordberg. Temaene har variert fra år til år med fokus på både elevmedvirkning, antimobbe- arbeid og elevrådsarbeid generelt.

Bedre miljø

- Temaet i år er "Solidaritet i nærmiljøet", noe som er svært viktig for å få en så god skolehverdag som mulig. Det at de blir flinke til å prate med hverandre og dele ideer og tanker gjør også at flyten i arbeidet blir styrket, sier kontaktlærer Astrid Kibsgaard.
Elevrådsleder og nestleder ved Tåsen skole, Brede Stokland (12) og Mathilde Thommessen (11), var svært fornøyde med onsdagens konferanse. De mener arbeidet fører til bedre miljø og at færre ting ødelegges på sikt.
- Det er en tavle på fotballbanen nedenfor skolen som alltid blir revet ned. Sist stod den vel oppe i tre dager før den var nede igjen. Det er skikkelig kjedelig når sånt skjer, sier Brede.
Mathilde nikker samtykkende.
- Det er liksom ikke noe tanke bak hærverket heller, det er bare morsomt der og da liksom, sier Mathilde. Elevene startet med å bli delt inn i ti grupper hvorpå ordet solidaritet ble diskutert.
- Vi brukte to farger og satte opp både positiveog negative ting vi tenkte på når vi hørte ordet. Etterpå hadde vi rollespill; blant annet rundt stjeling, hærverk og mobbing, forteller Mathilde.

Blir kjent

Elevrådskonferansen er også blitt en brobygger for elevene som etterhvert skal begynne på Nordberg ungdomsskole. De blir kjent med elever som allerede går der og får et innblikk i hvordan skolen fungerer.
- Det er kult at man ser noen kjente fjes og at man ikke starter helt alene. Nå vet vi i tillegg hva de er gode på og hva de fokuserer på skal bli enda bedre, sier Brede.
- Og med de nye kunnskapene i boks, hva betyr egentlig solidaritet da dere?

- Solidaritet handler om å hjelpe hverandre, ikke diskriminere, ikke lyve, ikke stjele, være rettferdige og bry seg om hverandre. Det er kjempeviktig, sier de i kor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.