*Nettavisen* Nyheter.

- Treg skoleplanlegging

Bystyret har behandlet skolebehovsplanen. - Vi hadde håpet på flere konkrete planer, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Nordre Aker: Skolebehovsplanen rullerer hvert år, og blir endelig behandlet av bystyret. Planen skal speile hovedstadens fremtidige skolebehov. Onsdag i forrige uke vedtok Oslo bystyre blant annet at Kjelsås skole og Grefsen skole skal rehabiliteres og bygges ut. Men utover det foreligger ingen konkrete planer for Nordre Aker.

Randsonen

- Det er positivt at byrådet i løpet av våren skal legge frem en vurdering av fremtidig grunn- og videregående skolebehov for både Nordre Aker og Sagene. Men i forhold til befolkningsutviklingen går denne prosessen for tregt. Vi hadde håpet på at bystyret nå kunne prioritert flere konkrete skoleplaner for Nordre Aker. Og når det gjelder Kjelsås skole, er det beklagelig at det ikke ble et flertallsvedtak for å bygge ut en ny hall og barnehage i tråd med renoverings- og utbyggingsplanene for skolen, sier bydelsutvalgsleder (BU-leder) Egil Ihlen (H).
Det er særlig i randsonen mellom Nordre Aker og Sagene bydel hvor skolebehovet skal under lupen hos byrådet.
- Blant annet vil Ullevål skoles videre fremtid bli inkludert i denne vurderingen, og en eventuell ny skole i Nydalen, sier Ihlen.
Når det gjelder Sandaker skole er Ihlen skuffet over Arbeiderpartiets (Ap) manglende støtte.
- Hadde Ap støttet Høyres forslag om at det skal bli en 1-10 skole på denne tomten, hadde det vært et meget positivt vedtak for et område hvor det foregår store utbyggingsprosjekter, sier Ihlen.

Ny runde

Etter byrådets vurdering, vil igjen skolebehovsplanen bli lagt ut på høring. Bydelsutvalget skal uttale seg før sommeren 2007.
- Det betyr at bystyret først til neste år igjen skal behandle den nye skolebehovsplanen, med eventuelle forslag. Dette tar for lang tid, sier Ihlen, og viser til at bydelens skoler allerede er smekkfulle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag