*Nettavisen* Nyheter.

- Truet til prostitusjon, tigging og tyveriraid

To menn skal ha lokket flere rumenere med jobb i Norge. Deretter ble de truet til å tigge og stjele for dem.

04.10.14 09:36

I juli 2012, skal to menn som begge er bosatt i Oslo, ha lokket fem rumenere med et fiktivt jobbtilbud i Norge. De skal ha blitt transportert med minibuss fra Bacau i Romania til Oslo. Da de kom frem fantes ingen jobb. I stedet skal de ha blitt fratatt identifikasjonspapirene sine og fått beskjed om å betale reiseutgiftene på 200 euro.

Rumenerene ble truet til å sjele og tigge, ellers ville de bli banket opp eller drept. Den ene av Oslo-mennene forsøkte også å true en av dem til å prostituere seg.

Den samme mannen skal også ha utøvd vold mot en av rumenerne ved å stikke ham i øyet og slå ham i magen, mens de andre så på.

Menneskehandel

Nå er de to mennene tiltalt for menneskehandel og brudd på straffeloven.

Mandag starter straffesaken mot dem i Oslo tingrett.

Den ene av mennene er i tillegg tiltalt for flere andre forhold.

Fra november 2012 til midten av 2013 utnyttet han også to andre personer til å stjele, tigge og pante flasker for seg ved å true med å banke dem opp og drepe dem.

Også disse ble lovet jobb i Norge, og kjørt i minibuss fra Brasov i Romania til Oslo.

Ble innelåst

14. januar 2013 skal de ha blitt innelåst i en en leilighet og utsatt for vold og trusler. Ifølge tiltalen skal mannen ha slått dem både i hodet og på kroppen med et kosteskaft. Han truet dem med å låse dem ned i en kjeller og knekke armene og beina deres, hvis de ikke betalte reiseutgiftene.

De ble også truet til å ringe hjem til mødrene sine og be dem sende penger. Hvis de ikke gjorde det, truet den tiltalte Oslo-mannen med å ta livet av dem, eller kutte av dem armene.

Mannen forsøkte også å utnytte to andre personer. Men disse rømte tilbake til Romania før han klarte å gjøre dem noe mer.

- Drepe deg med en stor kniv

Den samme mannen er også tiltalt for å ha truet en kvinnelig saksbehandler på et NAV-kontor i Oslo for at hun skulle utbetale sosialstønad til ham, selv om han ikke oppfylte vilkårene.
26. november 2012 kom han med denne uttalelsen til saksbehandleren, «Jeg skal ikke bare slå deg, jeg skal drepe deg med en stor kniv».

Påtalemyndigheten legger ned påstand om inndragning av minibussen og at mannen fratas førerretten. De legger også ned påstand om erstatning og oppreisning til de fornærmede i saken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag