*Nettavisen* Nyheter.

- Uansvarlig plassering av asylmottak

 

Leder Østkantavisa 19.juni:

Bydelene i Oslo indre øst har lang tradisjon for å ta i mot asylsøkere og flyktninger. Dette er da også noe av det som gjør området unikt, spennende og mangfoldig. Samtidig byr det på utfordringer. Bydel Gamle Oslo i særdeleshet har fått føle dette. Bydelen har hatt - og har - en rekke utfordringer med integrerering, noe bydelen til stadighet jobber med.

Da er det en fryktelig dårlig idé å lansere muligheten for et asylmottak med opp mot 500 asylmottak i bydelen. Det gjorde likevel UDI denne uka. Riktignok påpeker de at tomta som diskuteres, Økernveien 11-13, kun er et av flere mulige steder som diskuteres. Saken må behandles politisk før en eventuell etablering kan finne sted, men dette er en sak som kan bli så alvorlig for bydelen at en må tas på alvor allerede nå.

For Bydel Gamle Oslo er et av områdene med desidert størst utfordringer rundt integrering. Ikke bare i Oslo, men i Norges-sammenheng. I tillegg har Tøyen store institusjoner for mennesker med psykiske lidelser og rusproblemer. Å plassere nærmere 500 asylsøkere her er ikke bare en dårlig idé, det er rett og slett uansvarlig.

Asylsøkerne som kommer hit har ofte store traumer og psykiske lidelser, som følge av krig og fattigdom i sitt eget hjemland. Det betyr at de må ha et apparat som kan ta dem i mot på best mulig måte. Først og fremst av hensyn til dem selv, men også av hensyn til naboer og beboere i området de kommer til. I Bydel Gamle Oslo er dette apparatet allerede tungt belastet.

Når man i tillegg vet at bygningen det foreslås å etablere som asylmottak tidligere har blitt forkastet som omsorgsbolig av kommunen, er det forunderlig at man nå ønsker å plassere mennesker i en svært vanskelig situasjon her.

BU-leder Hans Christian Lillehagen, sier i denne utgaven av Østkantavisa at man må dele på disse utfordringene. Det er en uttalelse det er vanskelig å være uenig i. Tøyen er allerede på tegneblokka for en oppgradering i forhold til de store utfordringene området har hatt i en årrekke. Det er det fokuset politikerne nå bør ha, og ikke gjøre situasjonen vondt verre. Det er en fryktelig dårlig idé å lansere muligheten for et asylmottak i bydelen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag