RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ullern - best i byen

Ullern bydel kom best ut i Kommunerevisjonens foreløpige rapport Bydelsbarnevernet i Oslo. - Sjelden man får så utvetydige tilbakemeldinger, sier bydels direktør,

Ullern: På bakgrunn av alvorlige påstander fremsatt under en barnevernhøring i juni i fjor, tok Bystyrets helse- og sosialkomite iniativ til undersøkelsen. Påstandene dreide seg blant annet om at barnevernet i enkelte bydeler unnlater å gi barn nødvendige tiltak av hensyn til manglende økonomi og kapasitet.

Klare regler

Lov om barneverntjenesten slår fast at barneverntjenesten har plikt til å undersøke saker hvor det finnes en mulighet for at man må iverksette tiltak. Videre står det biologiske prinsipp sentralt. Det betyr at barn fortrinnsvis skal hjelpes i hjemmet, fremfor at de atskilles fra familien og blir sendt til dyre institusjonsplasser. På den annen side regnes det som lovbrudd dersom barnevernet av økonomiske eller kapasitetsmessige grunner unnlater å gjennomføre slike plaseseringer.

Ullern best ut

Revisjonens rapport konkluderer med en rekke bekymringer i forhold til de fleste bydelene i Oslo. Ullern bydel, derimot, kommer ut som én av tre bydeler som det ikke blir heftet noen form for bekymring eller merknad på. Det bemerkes at Ullern har lavest henleggelsesprosent på bekymringsmeldinger - 20 prosent kontra 40 prosent som var det høyeste. Videre kommer det frem at Ullern er den bydelen med lavest kostnader på tiltak utenfor hjemmet og mest kostnader på tiltak i hjemmet. Totalt sett utgjør barnevernkostnadene i Ullern lavest andel av de totale bydelskostnadene.

- Hyggelig nyhet

Undersøkelsens konklusjon er til stor glede for bydelsdirektør i Ullern, Thor-Even Strømme.
- Det er sjelden man får så utvetydige tilbakemeldinger. Så nå er det vel på sin plass med litt ros, sier han fornøyd.
Samtidig påpeker Strømme at det man må fortsette å jobbe aktivt for et godt barnevern i Ullern bydel.
- Disse hyggelige tilbakemeldingene får vi ta med oss og bruke som en inspirasjon. Men vi må ikke glemme at vi står overfor en rekke utfordringer - også i barnevernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere