*Nettavisen* Nyheter.

- Ungdommer er veldig kreative!

Eirik Kristiansen Jåsund, Carina Ahlin Pettersen, Andreas Holm, Marlene Emilie Rustad og Herman Hassel. Foto: Cathrine Juul

Disse tiendeklassingene fra Engebråten vil prøve seg som festkonsulenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eirik Kristiansen Jåsund, Carina Ahlin Pettersen på standen på Exporama. Foto: Cathrine Juul

ENGEBRÅTEN/HELLERUDSLETTA: Fredag sto Engebråten-elevene Eirik Kristiansen Jåsund, Carina Ahlin Pettersen, Andreas Holm, Marlene Emilie Rustad og Herman Hassel på stand på Entreprenørskapsmessen 2010 på Exporama Hellerudsletta for å promotere seg selv som festkonsulenter.

Arbeidet med skoleballet i høst hadde tiendeklassingene i arrangementskomiteen så god orden på at læreren deres meldte dem på messen.

– Etter en brainstorming kom vi fram til at vi ville ha «Las Vegas»-tema. Vi brukte mye penger på lyd- og lys og catering. Og så hadde vi underholdning fra Handelsgymrevyen, og masse dansing, forklarer Eirik Kristiansen Jåsund.

Det er organisasjonen Ungt Entreprenørskap som står bak Entreprenørskapsmessen, der elevbedrifter (fra ungdomsskoler) og ungdomsbedrifter (fra videregående skoler) i Oslo, med totalt 148 deltakende elever, viser fram sine produkter eller tjenester med egen utstilling og deltar i ulike konkurranser som blir bedømt av representanter fra nærings- og arbeidsliv i Oslo.

– Det er veldig mange morsomme og kreative ideer rundt her. Vi prøver oss i konkurransen om beste logo og beste stand, forteller Jåsund til Nab.no, på telefon fra standen på fredag.

De beste ungdomsbedriftene fra messen kvalifiserte seg til NM for ungdomsbedrifter som holdes i april. Dessverre nådde ikke Engebråten-elevene helt til topps på Hellerudsletta, men de er fristet av å jobbe videre med ideen.

– Vi vet ikke helt hvor veien går videre. Hvis det fungerer, og vi får oppdrag så tar vi imot det. Vi kan tilby konsulenthjelp og ideer til andre som skal arrangere ball og skolefester, sier Jåsund.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell ikke-politisk organisasjon som har som formål å fremme entreprenørskap og kreativitet blant unge. UE tilbyr pedagogiske programmer tilrettelagt for grunnskole, videregående og høyere utdanning.


LES OGSÅ: Gründercamp på Engebråten: - Vil redde verden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.