*Nettavisen* Nyheter.

- Unge i Oslo gambler med livet

Den vanligste dødsårsaken for unge mellom 15 og 24 år er trafikkulykker.

Den vanligste dødsårsaken for unge mellom 15 og 24 år er trafikkulykker. Foto: Gjensidige/Trygg Trafikk

I 2013 var det nærmere 1.600 trafikkuhell i Oslo der unge mellom 15 og 24 år var involvert.

OSLO: Rundt 170 av ulykkene var i forbindelse med forbikjøringer, eneulykker eller møteulykker, viser statistikk som Gjensidige har gjennomgått.

Denne typen ulykker fører ofte til alvorlige personskader.

- Trafikkulykker er den vanligste dødsårsaken blant unge mellom 15 og 24 år, sier informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

- Det er flere som omkommer på grunn av trafikkulykker enn vold, alkohol og sykdom i denne aldersgruppen.

Mange venter hjemme
De vanligste grunnene til dødsulykker i trafikken er manglende erfaring, uoppmerksomhet, høy fart eller manglende bruk av bilbelte. Ulykkestallet viser hvor viktig forebyggende og holdningsskapende arbeid er mot denne målgruppen.

- Statistikken viser at ungdomsulykker som oftest skjer om natten og i helgene, sier Rysstad.

Mange venter på bekreftelse fra ungdom som kjører eller er passasjerer i bil i helgene, og setter pris på beskjed om de har kommet vel hjem og frem.

- Vi tror det kan gi en trafikksikkerhetseffekt at ungdommene har det i bakhodet at noen venter på beskjed fra dem, og at det faktisk ikke er alle som kommer trygt frem. Derfor må man kjøre klokt, sier Unni Knutli, distriktsleder i Trygg Trafikk Oslo og Akershus.

Les også: Vil ha Tøyen-suksessen i hele Oslo

Gir penger for #trygtfremme
Og nå får Trygg Trafikk støtte fra Gjensidige hvis du tar ansvar for å si fra om at du er trygt hjemme.

I en ny kampanje vil nemlig forsikringsselskapet støtte Trygg Trafikk med hundre kroner hver gang noen legger ut et bilde med emneknaggen #trygtfremme.

- Vi støtter initiativet fullt ut og oppfordrer alle i Oslo og Akershus til å benytte #trygtfremme i sosiale medier, og dermed gi beskjed til alle de som venter på at du skal være nettopp trygt fremme, avslutter Knutli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.