*Nettavisen* Nyheter.

- Unike resultater!

For elevene ved Den Norske Ballettskolen/ Cap a Pied (DNBS) er det kun opp og frem som gjelder.

GREFSEN/KJELSÅS: – Line Engebretsen (15) og Cleo Ramstad (15) gikk videre fra den norske uttakningen til ballettkonkurransen for Norden og baltiske stater (Stora Daldansen) i Falun i juni. Uttagningen foregikk på Kunsthøyskolen i Oslo (KIO) som nå også har åpnet opp for private ballettskoler, sier Irene Aarset Johansen ved DNBS og legger til:

– Svært få driver i en liga som dette i privat regi.

Cleo har allerede kommet inn på KIO.

– Vi er så stolte av elevene. Vi krever mye av dem og de krever mye av seg selv. Med alt for lite studioplass, slik vi har det her per i dag har vi stor respekt for det nivået våre elever holder, sier Aarset Johansen, som gleder seg til å se elevene representere Norge i utlandet. Som hun selv sier: «Både her og der».

Fire elever ved DNBS har fått innpass på ballettakademiet i Kiev. To av dem reiser allerede over til høsten.

– De skal først også være med i en internasjonal ballettkonkurranse i Ukraina nå i mars, så satsningen er stor hele veien, sier Aarset Johansen.

Også i breakdance-gruppen på ballettskolen rører det seg. Andreas Vorkimslien (16) som er ballettskolens første generasjons breakere er nå med i King Wing Crew.

– Denne gruppen er regjerende norgesmestere, så det er litt av en bragd. Det er rett og slett utrolig godt jobbet, avslutter Aarset Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag