RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

- Unikt dansetilbud

Oslo-skole først ute med elitetilbud i klassisk ballett. Vi håper at tilbudet er på plass allerede til høsten, sier Torger Ødegaard.

Oslo satser på ballett på grunnskolenivå. Som første kommune i landet etablerer Oslo en ballettklasse på ungdomstrinnet. Klassen vil bestå av omkring 15 elever.

Opptak til klassen vil skje gjennom en ferdighetsprøve. Elever fra hele landet kan søke. Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett vil stå for elevenes ballettfaglige utdannelse.

- Unikt tilbud

Det norske ballettmiljøet har i lang tid etterspurt et slikt tilbud. Norske elever må gis muligheten til å begynne like tidlig som annen europeisk ungdom.

Norges unge og talentfulle dansere skal gis alle muligheter til å konkurrere på et høyt internasjonalt nivå.

- Det er et unikt tilbud for både gutter og jenter. Nå må de danse etter skoletid og det kan ofte være krevende. Med dette tilbudet vil balletten være en del av utdanningen, sier byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard til Østkantavisa.

Han tror også at dette vil høyne nivået til danserne.

- Vi anser at etableringen av et slikt tilbud vil bidra til å heve nivået på den norske ballettutdanningen betraktelig. Vi sikrer også dyktige norske elevers muligheter til å reise ut og hevde seg i den internasjonale konkurransen. Nå sikrer vi rekrutteringen av norske dansere i årene fremover, sier Torger Ødegaard.

Skal ligge sentrumsnært

Oslo er det naturlige knutepunktet for Norges dansemiljø. Etableringen av det nye operahuset setter Oslo på verdenskartet i det internasjonale dansemiljøet, og åpningen av Dansens hus er rett rundt hjørnet.

- Oslo er landets kulturhovedstad og det skjer veldig mye innenfor dans, sier han.

- Norsk dans og ballett er mer vital enn noensinne. Vi ønsker å styrke denne positive utviklingen ved å satse på Norges unge dansetalenter, uttaler Torger Ødegaard.

Det er enda usikkert hvor skolen skal ligge.

- Vi har enda ikke funnet ut hvor skolen skal ligge. Men den skal være sentrumsnært, avlutter Ødegaard.

Byråden håper at skolen er på plass allerede til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere