- Utrolig viktig!

Leder av ungdomsrådet i Grorud, Jeanette Krosby jublet etter kveldens møte i BU i Bydel Grorud. Torsdagstilbudet ved Kalbakken fritidsklubb er reddet.

Leder av ungdomsrådet i Grorud, Jeanette Krosby jublet etter kveldens møte i BU i Bydel Grorud. Torsdagstilbudet ved Kalbakken fritidsklubb er reddet. Foto: Alexander Synstad

Ungdommer fra Kalbakken fritidsklubb kjempet før jul en siste kamp for sitt tilbud torsdag kveld. I front var Jeanette Krosby, leder i ungdomsrådet i Bydel Grorud. Og hun og ungdommen vant. De delte seieren sammen tilhengerne av Romsås flerbrukssenter. Både eldre og unge fikk skjermet sine tilbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ragnhild Trosterud har kjempet hardt for at Romsås flerbrukssenter skal reddes. Hun ble hørt. Foto: Alexander Synstad

GRORUD: Ungdommene tok i mot politikerne med fakkeltog og slagord foran tordagens møte i bydelsutvalget. De kjempet en siste kamp for sitt torsdagstilbud ved Kalbakken fritidsklubb. En svært engasjert Jeanette Krosby var krystallklar:

- Mister vi dette tilbudet, har ikke lenger ungdom en trygg plass å være. Torsdagstilbudet er kjempebra. Det har utallige arrangementer, det er DJ-grupper og mye annet.

Og etter avstemningen kunne hun juble for at tilbudet opprettholdes som i dag.

- Utrolig viktig for oss! Jeg vet ikke hva konsekvensene hadde blitt om tilbudet hadde blitt lagt ned. Heldigvis slipper vi å få vite det. Dette betyr en stor forskjell. Nå jubles det på fritidsklubben!

Glad for engasjement

Det er utrolig mye bra som skjer der. Vi stiller opp her i kveld for å vise hvor utrolig viktig dette tilbudet er, sa Krosby.

Hun er glad for engasjementet blant de unge.

- I Lokalavisen var denne saken mest lest på nett av alle saker den siste tiden.

700 underskrifter

Under publikums åpne halvtime benyttet Krosby også sjansen til å komme med en siste appell til politikerne. Til BU-leder Anders Røberg-Larsen overleverte hun 700 overskrifter mot nedleggelse.

- Vis oss at mitt og andres engasjement i denne saken virkelig har betydd noe, sa hun og fikk stor applaus fra publikum.

Arbeiderpartiet og SV gikk inn for å redde tilbudet ved Kalbakken fritidsklubb, i tillegg til Romsås flerbrukssenter.

De ekstra 4,55 millioner kronene som bydelen fikk fra eldremillarden ville Frp imidlertid bruke i sin helhet til Romsås flerbrukssenter. Men for brukerne av flerbrukssenteret var det viktigst å redde tilbudet. Og slik gikk det.

Rødt ønsket å sende hele budsjettet tilbake til bystyret. Men i visshet om at BU ikke ville gå med på det, ville Maren Rismyhr gå inn for alt som kunne skjermes fra kuttlista.

 

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.