RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig fin måling for Nordre Aker!


BU-leder Egil Ihlen.
BU-leder Egil Ihlen.
I går kom det frem i en undersøkelse at innbyggerne i Nordre Aker trives best i nærmiljøet sitt. Egil Ihlen, leder av Bydelsutvalget i Nordre Aker, er godt fornøyd med målingen.

I undersøkelsen, som er utført av Synovate Norge, kom det frem 90 prosent av innbyggerne trives i Nordre Aker. 8 av 10 er fornøyde med oppvekstmiljøet for barn. Når det gjelder synet på fritidstilbud kommer Bydel Nordre Aker best ut, sammen med Vestre Aker, Østensjø og Grorud.

Flott plassering

Ihlen tror det er flere grunner til at innbyggerne i Nordre Aler er så godt fornøyde med bydelen sin.

- For det første ligger bydelen veldig flott plassert i Oslo. Vi har en del trafikk og støy, men dette er minimalt i forhold til andre områder i byen. I tillegg har vi Akerselva og andre flotte grønne lunger, sier han.

I tillegg fremhever han at Nordre Aker har et godt tilbud på frivillighet og kulturaktiviteter.

- Der tror jeg der lurt at vi har satset frivillige midler for å stimulere til frivillig drift av organisasjoner og frivillige tiltak. Det tror jeg har gjort mye for trivselen i lokalmiljøet, sier han.

Samarbeid

- Dette gjør at bydelen fungerer som en enhet, sier han Bydel Nordre Aker kommer også bedre ut enn andre bydeler når det gjelder vurderingen av eldreomsorgstilbudet og vurderingen av det offentlige tilbudet totalt sett.

Ihlen tror at det samarbeidet politikere og administrasjonen har hatt vedrørende drift av bydelen har gjort at bydelen har kommet så godt ut. Han tenker da spesielt på endringer i grepene i forhold til hvordan de har prioritert drift og organisering av bydelen, spesielt bruk av sykehjemsplasser og hjemmesykepleiere.

Han tror også det er viktig at de ansatte i bydelen har vært positive til de grepene politikerne og administrasjonen har foretatt.

Videre arbeid

Men selv om Ihlen er fornøyd med målingen, betyr ikke dette at bydelspolitikerne i Nordre Aker kommer til å legge seg på latsiden fremover. BU-lederen trekker spesielt frem helse og omsorg.

- Vi må jo se på hvilke muligheter vi har for å foreta nye grep, sier han.

- Det er også viktig å ivareta forebyggende tiltak og kulturtiltak, slik at den oppvoksende generasjonen kan ha et trygt miljø å vokse opp i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere