*Nettavisen* Nyheter.

- Veldig lettet og glad

Ola Hobber Nilsen foretar myntkastet sammen med Løv-Hams Kristian Vange (til v.) og hjemmelagets Frode Lafton.

Ola Hobber Nilsen (23) ledet kampen mellom Hønefoss og Løv-Ham på en fin måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

23-åringen hadde et godt grep på kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars Lafton får et vennlig klapp på skulderen av NIF-dommeren.

HØNEFOSS: - Jeg legger ikke skjul på at jeg var nervøs da jeg gikk ut på banen. Men straks kampen startet, var fokuset på arbeidsoppgavene. Mye av prestasjonene måles i kampkontroll, og jeg føler at jeg hadde god kontroll, sier Ola Hobber Nilsen om oppgjøret som endte 3-1 til Hønefoss.

Nordstrand-dommeren hadde et fast og myndig grep om kampen, og det er en detaljert og positiv rapport dommerkonsulent Per ArneLarsgård fra Sandfjord BK har sendt inn til NFF.

Startet på Niffen

23-åringen begynte å dømme for fem år siden, og har gått gradene fort. Mye av æren gir han til kameraten Espen Kallerud som fikk med Ola som dommer på Niffen.

- Han fulgte meg opp i mange kamper og vi ble litt av et dommerpar.

Forbildet

I mai dømte Ola cupkampen mellom Østsiden og Lillestrøm og NIF-dommeren mener det var et tegn på at større oppgaver ventet. Tidligere har han dømt kamper i 2. divisjon og i Toppserien.

- Jeg har også vært 4. dommer under Terje Hauge og Tom Henning, og det har jeg lært mye av.

Nettopp Tom Henning Øvrebø er forbildet som dommer, og FIFA-dommeren ser positivt på framtiden til unggutten.

- Jeg tror Olas Adeccoliga-debut er et signal om at NFF håper og tror han er en fremtidig toppdommer med potensial for større oppgaver.

Kan bli satset på

Øvrebø legger til: - Det som nå gjør det ekstra spennende for Olas del er at det er et generasjonskifte på gang. I perioden 2010-2012 vil fem av våre syv FIFA-dommere pensjoneres (inkludert Øvrebø). Det ville jo derfor vært flott om en ny dommer fra Nordstrand kunne komme inn på denne "eksklusive" lista om ikke så alt for mange år.

For Øvrebøs del tok det to år fra han debuterte i Adeccoligaen til han dømte i Tippeligaen, og ytterligere to år før han ble FIFA-dommer.

Ola Hobber Nilsen studerer internasjonal markedsføring og ledelse ved BI og under studieåret i Tyskland 07/08 kom han hjem for å dømme kamper i norsk 2. divisjon.

- Dømming er veldig gøy. Det er dette jeg brenner for og jeg har lyst til å satse som dommer, forteller han.

Gode tilbakemeldinger

- Da kampen var ferdig følte jeg meg ti kilo lettere og var veldig lettet og glad.

Løv-Hams trener kom inn i garderoben etter kampen

- Han var veldig fornøyd med dømmingen. Slikt varmer og det var veldig hyggelig sagt av treneren for det tapende laget, synes Ola Hobber Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.