*Nettavisen* Nyheter.

- Verdens viktigste sommerjobb

Glødende engasjert: Dette er gjengen som i sommer hjelper bydel Vestre Aker med å finne muligheter for ungdom som faller ut av skolen.

De lever tettere på samfunnets største ressursproblem enn noen andre. I sommer jobber 12 ungdommer fra Vestre Aker med å finne en løsning på frafallsstatistikken i skolen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Planer: Kjellerlokalet på Hovseterklubben er tapetsert med lister og idéer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prosjektledere: Anniken Sand og Benedikte Felix er stolte og im,ponerte over ungdommenes kreativitet og engasjement.

VESTRE AKER: - Dette er et viktig prosjektsom burde ha kommet til Norge tidligere.Muhammad Ali er fast i stemmen, og øynene gnistrer. Han har selv venner som sliter på skolen, og ser på nært hold hvordan voksne myndighetspersoner kommer til kort i forsøket på å hjelpe dem. Nå er han glad for å kunne bidra til å finne en løsning.

Planer

På veggene i kjelleren til Hovseterklubben henger tegninger, tankekart og skjemaer som arbeidsverktøy. Ved å se på årsakene til at unge faller ut av den strømlinjeformede hverdagen, vil ildsjelene arbeide frem fem ulike tiltak som kan få skoletrette ungdommer tilbake i folden.

Kompetanse

- Det viktigste er å finne ut hvordan folk kan utnytte sitt potensiale., sier Benedicte Felix, en av ildsjelene bak prosjektet. Hun ble introdusert for initiativet “Ung innflytelse” av venninnen Anniken Sand i fjor. Hun hadde vært en av veilederne for prosjektgruppa i Sverige, der idéen oppsto, i 2010

- Ung innflytelse handler om å gi ungdom en reell mulighet til å påvirke samfunnet. Det er bare dagens 16-åringer som vet hvordan det er å være 16 år i dag, sier Sand.

Kreative forslag

I kjelleren på Hovseterklubben hagler forslagene. Ungdommene vil røske kraftig i tradisjonelle roller og undervisningsformer.

- Når man gjør noe utenom det vanlige, sitter kunnskapen bedre. Man husker selve hendelsen, og da husker man også kunnskapen, sier Hanna Noreik.

Marius Flugsrud er enig.

- Vi håper vi kan bidra til at de som ikke orker å gå på sklen slipper å sitter hjemme.

Forståelse

Ungdommene er glade og takknemlige for å få lov til å bidra til å gi sliterne en bedre hverdag. Noreik forklarer.

- Dette er folk som er jevnaldrende med oss. Det er sannsynlig at vi forstår dem bedre enn folk som er 60 år.

- Og som sitter på et kontor, supplerer Flugsrud.

Ali konkluderer:

- Det er ingen tvil om at vi har verdens viktigste sommerjobb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.