RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterstad skole beskyldes for å ha bedrevet diskriminering i en ansettelsesprosess.
Etterstad skole beskyldes for å ha bedrevet diskriminering i en ansettelsesprosess.

- Vi diskriminerer ikke lærere

Rektor ved Etterstad videregående nekter for at skolen har bedrevet diskriminering ved ansettelse av en ny lærer.

ETTERSTAD: Gangadai Simonsen (48) har bodd i Norge i 27 år, men kommer opprinnelig fra Britsh Guinea. Hun sier til iOslo.no at hun følte seg diskriminert av Etterstad Videregående, da en søker med svakere cv fikk lærerstillingen de begge hadde søkt på.

Bryter diskrimineringsloven

Simonsen jobbet i følge nettstedet som vikar på Etterstad videregående skole i Oslo da den faste heltidsstillingen ble lyst ut i november 2006. Gangadai søkte på stillingen - som hun etter sigende var mer enn godt nok kvalifisert til. Men skolen valgte å ansette en annen kvinne som hadde en svakere CV og mindre erfaring. I forrige uke ga Likestillings- og diskrimineringsnemnda Gangadai medhold i sin klage mot skolen.

"X videregående skole (Etterstad vgs. red.anm.) handlet i strid med forbudene mot diskriminering på grunn av etnisitet og språk i diskrimineringsloven § 4 i forbindelse med tilsetting i fast stilling som lærer ved service- og samferdselslinjen" er konklusjonen i nemndas avgjørelse, som gjengis på iOslo.no.

- Herregud, hvis du ikke er hvit blir du mer diskriminert. Du må bite tennene mer sammen og akseptere mer drit. Man skal liksom bare være takknemlig fordi man har en jobb, uansett hva slags forhold man må jobbe under, sier Gangadai til iOslo.no.

Uenig

Rektor ved skolen, Bjarne Asgrimplass benekter at skolen diskriminerer sine søkere.

Først og fremst vil jeg understreke at jeg ikke har mottatt nemdas hele konklusjonen i denne saken, men at vi så langt er uenige. Det jeg kan si er at vi i dette tilfellet var ute etter en lærer med erfaring fra reiseliv. Det hadde søkeren vi ansatte mer av enn Simonsen. I andre sammenhenger ville Simonsens CV være meget interessant for oss. Vi er enige i at den er imponerende, sier han til Østkantavisa.

Foretrekker dere lærere som er født i Norge på Etterstad?

Skolen tilsetter den med best kvalifikasjoner, med bakgrunn i utdanning, erfaring og egnethet - etter en helhetsvurdering. På Etterstad skole har 27 av 116 lærere bakgrunn fra et annet land. Det burde jo si det meste. Vi ønsker å ha lærere med bred bakgrunn, noe som speiler elevmassen vår. Etterstad er en av skolene i Oslo med flest nasjonaliteter, sier Asgrimplass.

Hva gjør dere nå?

Som rektor vil jeg bare få sagt at jeg synes dette er svært vondt. Vi kjenner oss overhode ikke igjen i kritikken. Det er faktisk skolen som har purret på en konklusjon fra likestillings- og diskrimineringsombudet, i denne saken. Vi er i dialog med Simonsen, og håper vi kan finne ut av dette, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere