- Vi er Enga, Superenga

Kristoffer Helmundsen drar skjorta over hodet for å feire skåringen. Ashvindh Satheskumar jubler med. Foto: Øystein Dahl Johansen

Kristoffer Helmundsen drar skjorta over hodet for å feire skåringen. Ashvindh Satheskumar jubler med. Foto: Øystein Dahl Johansen

Guttene i Superenga finter, dribler og jubler som heltene når de skårer.

Bak fra venstre: Trener Thomas Schjerven, Dalton Christopher, Harish Balakumar, Kristoffer Helmundsen, Trym Tollefsen Stenerud, trener Rune Broderstad. Foran fra venstre: Jesper Schjerven, Oneeb Ahmad, Erik Sørheim Raknes, Ashvindh Satheskumar, Neo August Broderstad og Shakti Om Sharma. Birk Nossen spiller også på Superenga, men er ikke med på bildet.

Talenter: Gutta i Superenga viser flotte ferdigheter under treninga i Gymsalen på Gamlebyen skole. Her er Shakti Om Sharma (f.v.), Birk Nossen, Neo August Broderstad og Harish Balakumar i angrep.

GAMLEBYEN: Østkantavisa tok turen til Superengas trening i gymsalen på Gamlebyen skole. Og mer fotballglede skal du lete lenge etter.

Guttene er fire og fem år gamle og tar fort etter heltene. Det er tydelige å se når Kristoffer Helmundsen drar Vålerengadrakten over hodet for å feire skåring, akkurat som John Arne Riise og andre proffer gjør det.

- Jeg synes dette er overraskende bra. Vi trodde ikke at det skulle være så stor interesse. Vi har faktisk venteliste, sier Vegard Odland som er trenerkoordinator i Vålerenga barnefotball.

Trening og lek

Mens foreldrene sitter på benkene og følger sine håpefulle har Vålerengaspillerne full fokus på ballen. De finter, dribler, faller, reiser seg igjen og løper for full fart etter ballen.

Trener Thomas Skjerven og Rune Broderstad følger med fra sidelinja og instruerer spillerne.

- Det er kjempegøy. Vi ser utviklingen og ser at de har det gøy på banen. Jeg har også trent 2001-lag og sett utviklingen, jeg håper vi får det med dette laget også, sier Rune Broderstad.

Lilletøyenserien

Formelt heter laget G04 Blå, men spillerne kaller seg bare Superenga.

Gruppene har maks ti til tolv spillere og VIF mangler bare noen få spillere for å starte et nytt lag.

- Hvis de fortsetter framgangen vi har hatt på de få månedene vi har holdt på kan de bli masse gode spillere av dette, sier Vegard Odland.

Superenga er påmeldt i Lilletøyenserien hvor de møter lag som er ett år eldre.

- I og med satsingen i VIF har vi støtte i koordinatorene. Det gjør at bredden blir bra, samtidig som det skal være lek, sier Rune Broderstad.

Når sommeren kommer håper Superenga å kunne trene i ballbingen på Vallefeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.