RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er i verdensklasse


Christer Johannesen har drevet med Norsk Militær Tattoo siden 1994. Annethver år arrangeres det og dette er niende året.
Christer Johannesen har drevet med Norsk Militær Tattoo siden 1994. Annethver år arrangeres det og dette er niende året. Foto: Foto: Andreas Lindbæk
Fredag 7. mai kan du oppleve Norsk Militær Tattoo sin parade i Oslo sentrum. – Vi serverer det beste av det beste innen militær tattoo, sier tattoosjef Christer Johannesen.

SENTRUM: Fra klokken 13.00 kan du oppleve paraden som vil sette preg på hele sentrum. Da skal nesten tusen aktører marsjere fra Akershus Festning og ende op på Rådhusplassen hvor publikum kan forvente seg et spektakulært show.

Det er aktører fra sju forskjellige land som skal være med å marsjere fredag. Vi har med det beste av det beste og publikum kan forvente et spektakulært show, lover Christer Johannesen.

Han har vært ansvarlig for Norsk Militær Tattoo siden første showet i 1994 og det er niende gangen det gjennomføres i Norge.

Garden på plass

Alle deltagerne i Norsk Militær Tattoo stiller i egne uniformer og publikum får oppleve verdens beste militærkorps, drilltropper, motorsykkelakrobater, rytmisk sportsgymnastikk og streetdance.

Vinn billetter til søndagens show i Oslo Spektrum her

Norge er selvfølgelig representert med blant annet Hans Majestet Kongens Garde.

Kongens Garde er må være med hvert eneste år. De er vilt ettertraktet over hele verden. De kombinerer drill og musikk på en måte som gjør at de er elsket over hele verden. Om de ikke hadde vært med så tror jeg at mange ville droppet hele showet, sier Johannesen.

Oslo Spektrum er perfekt

Den første Norsk Militær Tattoo ble arrangert i Vikingskipet på Hamar, men ble fort vraket to år senere.

Vikingskipet var totalt uegnet. For det første var det etterklang i opptil ti sekunder og publikum satt lavt. Dermed fikk ikke de oppleve showet ovenfra, sier Johannesen.

Dermed fikk han tillatelse til å flytte showet som var en stor suksess til Oslo Spektrum.

Oslo Spektrum er fenomenalt og det passet perfekt for vårt show. Både lyden og tribunene er perfekt til vårt bruk, så vi har ikke annet en lovord, fortsetter tattoo-generalen.

Gratis utendørsshow

Christer Johannesen forteller at de får besøk av 40 representanter som skal lære av Norge når det gjelder å gjennomføre et vellykket tattoo-show.

Les også: Opplev Norsk Militær Tattoo

Dette er Norges største innendørsshow og det er godt over tusen mennesker som jobber med dette. Så de skal få se et skikkelig organisert show fra baksiden og det arbeidet som ligger rundt dette opplegget, forteller Johannesen.

Les flere kulturnyheter på dittOslo

Nytt for i år er at Fabian Stang har invitert de til å spille på noen utvalgte skoler i Oslo.

Vi skal besøke Bryn skole, Lakkegata skole, Ila skole og Grorud skole kommende tirsdag og onsdag. Her skal vi spille, prate med barna og marsjere, opplyser Christer Johannesen.

Nå er det bare å håpe på bra vær, avslutter Norsk Militær Tattoo-sjef, Christer Johannesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere