RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er mennesker, ikke pakker

Med fargerike slagord demonstrerte LO, Oslos Sporveier, og Blindeforbundet TT-ordningens kaos de siste syv uker.

OSLO: – Dette er dumskap. Å legge det ut på anbud fører til dårligere tjenester. Vi er mildt sagt opprørt og vi vil ha det som det var, sier Ola Floberg.

LES OGSÅ: – TT-ordningen har vært rot fra ende til annen

Han er ansatt hos Oslos Sporveier og har møtt opp i uniform for å vise sin motstand mot nye systemet. Sammen med kollega Rune Aasen stemmer han for forandring og kaller den nye ordningen for rotete og byråkratisk.

LES RAPPORT FRA ONSDAGENS BYSTYREMØTE: Ting tar tid for TT

Dette er en av flere reaksjoner utenfor Rådhuset. «Vi er mennesker, ikke pakker», «Samkjøring og ikke omkjøring», «Får jeg komme hjem, før jeg må på jobb igjen?», er blant slagordene og plakatene som er reist i protest mot den nye kjøreordningen til de med funksjonshemming.

I over syv uker har det vært forsinkelser, bomturer, og forvirring i henting. Det reises sterk kritikk til byrådets samarbeid med svenske «Samres».

Opprørt og berørt

– Dette er veldig alvorlig, vi har gått fra å ha den beste ordningen til å få det motsatte. En slik ordning har byrådet aldri vedtatt, men det er deres skyld med Høyre og FRP, og det må de ta ansvar for, sier en opprørt Mariann Hansen fra Arbeiderpartiet.

Hun kaller ordningen for uverdig og peker til Cecilie Breins tidligere uttalelser i Nordstrands Blad der hun sier at «ordningen er for god.»

LES INTERVJU MED CECILIE BRÆIN: Går aldri tilbake til gammel TT-ordning

– Vi krever opprydning men de klarer ikke å svare oss, skriker hun utover folkemengden med en megafon.

Rune Liam er blant de personene som beskriver seg selv som daglig berørt. I sin jobb som taxisjåfør for Norgestaxi opplever han imøtekommelse med mennesker som ikke har det godt med nye ordningen.

– Vi opplever jo nærkontakt når dem skal plukkes opp. Vi ser at dette ikke fungerer og at det er feil å ha så mye forsinkelser daglig. De må få lov til å leve et vanlig liv, uttaler han.

Folket ønsker å bli hentet i tide så de kan oppleve å komme på jobb presist.

– Jeg er far til barn med multifunksjonshemning, jeg opplever blant annet tilfeller der det er store nok forsinkelser til at barna ikke får fritiden sin der de egentlig skal være, forteller Karl Haakon Sævold.

Reaksjonene er mange.

Politikere og megafoner

Arbeiderpartiet var ikke de eneste som tok megafonen i hånden for å støtte demonstrasjonen.

Anne Lise Høegh sier at hun ikke er stolt av å være fra Høyre på en dag som i dag, Venstre uttaler like stor misnøye til FRP og Høyre som resten av folkemengden som ”buer” hver gang partiene nevnes.

Fabian Stang ønsket ikke å kommentere til Nordstrands Blad, men tok gjerne ordet på megafonen med misnøye i tonen.

Byråd Cecilie Bræin tar også ordet. Her får hun ironiske gaver som to lekebiler som en motivasjon til å ordne opp i bilkaoset og en førerhund, «kanskje denne hjelper deg å lete gjennom paragrafer», ler representanten fra Blindeforbundet.

Til tross for sterk kritikk presiserer Cecilie Bræin at ordningen er på bedringens vei.

Dørene stenges klokka 15.00 og bystyremøtet er neste stopp for en kaotisk dag i TT-ordningens skjebne.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere