- Vi er nødt til å ta miljøhensyn

Idrettsetaten sier avslaget skyldes spredning av granulater.

RUSTAD: Informasjonsrådgiver Kristian Moen understreker at Idrettsetaten er veldig opptatt av å legge til rette for aktivitet og idrettsglede for flest mulig, men at søknaden om vinterdrift er avslått grunnet at retningslinjene ikke ble overholdt i fjor. Han kjenner ikke detaljene og kan ikke gå nærmere inn på hva de eventuelt har gjort feil, men påpeker at banen ligger i en miljøpark.

– Vi har fått mye henvendelser fra Østensjøvannets Venner om granulater som sprer seg spesielt ved motorisert måking, og det er jo en forhistorie her. For to år siden ble de nektet vinterdrift, men brukte maskin likevel. I fjor gikk vi med på et prøveprosjekt for å se om retningslinjene ble fulgt, men granulater spredde seg likevel. Det er bakgrunnen for avslaget, sier Moen.

Han kjenner ikke til hvilke henvendelser som er besvart eller ikke, men understreker at banen ligger i et område som må vernes spesielt.

– Vi er nødt til å ta miljøhensyn, det har vært klart helt fra begynnelsen. Vi synes det er veldig beklagelig at barn og unge rammes, men vi mener klubben ikke har oppfylten plikten sin, sier Moen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag