- Vi følger saken

Anne Lise Henriksen med datteren Natalie. Nå lover byrådet å følge saken. ARKIVFOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Anne Lise Henriksen med datteren Natalie. Nå lover byrådet å følge saken. ARKIVFOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Byrådet lover å følge saken til Anne Lise Henriksen tett, og har bedt om en redegjørelse fra bydelen.

GAMLE OSLO: - Vi har sendt et brev til bydelen, der vi ber om en redegjørelse for hva som har skjedd i saken, sier byrådssekretær i avdeling for velferd og sosiale tjenester, Kai Morten Terning (Frp).

Stoler på Boligbygg

Det er nå tre uker sida Østkantavisa skrev om familien Henriksen i Tøyengata 47. Familien på seks bor på en 70 kvadratmeter stor kommunal leilighet. Flere av barna er kronisk syke, og både familien selv og flere leger har antydet at leiligheten er uegnet.Blant annet har yngstedatteren Natalie (1) Downs syndrom, og trenger bedre plass til treningsapparater, slik at hun får utviklet seg.Nå lover byrådet at saken tas på alvor.- Vi vil at familien skal få et tilbud som er tilfredstillende for dem, og vi kommer til å følge opp saken, sier Terning, som påpeker at han har full tillit til at både Boligbygg og bydelen gjør sitt ytterste.- Boligbygg har vært i leiligheten og har allerede satt i verk noen tiltak. Nå er det sånn at vi kan ikke gjøre noe vedtak i denne saken, det er det bydelen som gjør. Men vi er på saken og har bedt om en redegjørelse, sier han.

- Ikke bra å lese

- Men synes du familien har et tilfredstillende tilbud slik det er i dag?

- Jeg har ikke vært selv, så det er vanskelig å svare på. Men det er klart at det var ikke bra å lese dette. Samtidig ser jeg at Bolibygg kommer til å bidra, og at de tar sitt ansvar på alvor, sier Terning.

Bydel Gamle Oslo sa til Østkantavisa for tre uker siden at det er en mangel på kommunale boliger i bydelen, slik at det tidvis er vanskelig å prioritere bytte overhode for leietakerne.

Finnes tilbud

Terning mener dette likevel bør la seg løse, dersom behovet skulle være der.

- I Oslo har vi 10 000 kommunale boliger og vi har også muligheter på det private markedet. Det finnes et tilbud, men dette er ting som bydelen må vurdere, sier han, og viser til at byrådet har sendt et brev til bydelen, der de ber om en redegjørelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag