Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi gir ikke opp!

Anine Nonshaugen, Thor og Linda Stormo tar en matbit etter en lang natt med opprydning på den kommunale tomta i Akersveien 26.
Anine Nonshaugen, Thor og Linda Stormo tar en matbit etter en lang natt med opprydning på den kommunale tomta i Akersveien 26.
Beboerne i Brakkebygrenda okkuperte i går den kommunale tomta i Akersveien 26 som en politisk protest mot kommunens manglende vilje til dialog.

SENTRUM: - Kort tid etter at vi kom hit i går kom to konsulenter fra kommunen for å si at vi ikke kunne oppholde oss her. Da vi spurte om muligheten for å få et møte med kommunen for å komme fram til et samarbeid ble vi avvist. Vi prøver hele tiden med forskjellige strategier, men kommunen vil ikke snakke med oss. Det er utrolig trist at de ikke viser noen interesse for dialog, sier beboer Linda Stormo.

Ønsker ikke bråk

Brakkebygrendas beboere kommer til å bli på tomta til politiet formelt kommer for å be dem om å dra.

- Vi har jo ikke noe sted å være, men vi ønsker ikke å lage bråk. Det eneste vi vil er å ha et sted der vi kan drive et byøkologisk prosjekt. Et stabilt sted hvor vi kan legge ned tid og energi for å lage noe ordentlig, fortsetter hun fortvilet

Vil ha dialog og samarbeid

Den kommunale tomta i Akersveien 26 har ligget brakk i flere år. I hele går kveld holdt beboeren på å rydde tomta for plank, takstein og brukte sprøyter.

- Ifølge en naboaksjonsgruppe har tomta vært ubebodd i over 30 år. Tomta ved siden av er en gammel branntomt som vi tror eies av Teknologisk Institutt. Vi kommer til å ta kontakt med dem for å høre om vi kan få til et samarbeid og hjelpe til å rydde opp der, fortsetter Stormo, som forteller om slitsomme dager med uvisshet og uønsket dramatikk.

- Det er slitsomt å leve ut av en ryggsekk hele tida. Heldigvis har vi politisk asyl på Hausmania slik at vi kan ta en pust i bakken. Vi kommer til å fortsette kampen for dialog, og vi har ikke gitt opp ennå, understreker hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!