- Vi gleder oss som guttunger!

Bandet som gutta bak Oslo Live endelig fikk booket på tredje forsøk. FOTO:PROMO

Bandet som gutta bak Oslo Live endelig fikk booket på tredje forsøk. FOTO:PROMO

Med ferdigspikra program og billetter til under hundrelappen, er gutta i Oslo Live klare for å gi deg en kickstart på sommerferien.

Ingen sommer uten de Lillos. FOTO: PROMO

Ekstremt bra på scenen! sier Gaute Haaversen-Westhassel. FOTO: PROMO

Britiske Klaxons er snart ute med ny skive og leverer smakebiter onsdagen. FOTO: PROMO

Kjelsåsbandet er klare for Oslo igjen, etter turné i Europa og USA. FOTO: PROMO

Vi har ståltro på konseptet vårt og tør å ta de sjansene vi må for å få det til, sier Gaute Haaversen-Westhassel (t.v) om lavprisfestivalen Oslo Live som han arrangerer sammen med Magnus Ulvik. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Grünerløkka: - Vi gleder oss som guttunger, sier Magnus Ulvik, festivalsjef for Oslo Live.

Programmet er ferdigbooket og 1. juli braker det løs på Kontraskjæret, Blå, Stratos og The Villa.

- Vi topper programmet for i fjor ganske godt, sier daglig leder Gaute Haaversen-Westhassel stolt.

Da festivalen ble arrangert for første gang sommeren 2008, hadde de kun fire uker på seg til å opprette og gjennomføre festivalen. Denne gangen har arbeidet pågått nonstop i snart et år.

- På denne tiden i fjor, hadde vi ikke begynt å tenke på Oslo Live engang, så i år er vi godt i rute. Vi har vært mye rundt på konsertscener, blant annet i Frankrike og USA, forteller Ulvik.

-Perfekt skreddersydd

- For å ha den konseptinndelingen vi har, er tid et must. Vi må ha ekstremt god oversikt over hva som skjer på musikkfronten i Europa, forklarer Haaversen-Westhassel og sikter til sjangerinndelingen festivalen har hver av de fire dagene.

Onsdagen er tilpasset elektronikafansen, torsdagen er det duket for pop og indie, fredagen rock og metal, og lørdagen hip hop og r&b.

- Vi ville ha et perfekt skredersydd program for dem som digger de forskjellige sjangrene. Samtidig tror jeg de som for eksempel går på onsdagen, også finner noe de liker på de andre dagene, sier Ulvik.

Comeback fra Paperboys

Blant høydepunktene trekker han frem både Klaxons, Santigold, Ecco & the Bunnymen og 2manydjs.

- Klaxons er hyperaktuelle. De holder på å spille inn nytt materiale nå, og plata kommer til høsten. 2manydjs topper gedigne plakater for festivaler i Europa og det er vårt tredje forsøk på å få dem til Norge. Comebacket til Paperboys er også verdt å få med seg. De har ikke stått på scenen i Oslo på flere år, sier Ulvik fornøyd.

Lavprisfestival

Forsatt er gutta bak Oslo Live opptatt av at det skal være en lavprisfestival. Med dagspass til 99 kroner, har allerede tusenvis av mennesker sikret seg billett.

- Man får ekstremt mye bra musikk for en billig penge. Vi har passet på å ikke hive oss inn i budrunder som drar oss ned i søla, selv om vi selvfølgelig vil forsterke programmet fra år til år også, forteller Haaversen-Westhassel.

- I stedet for en is og kaffe på Karl Johan, får du en hel festival av oss for den samme prisen. Egentlig er det litt for billig, ler Ulvik.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.