RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har en plan!


 
 
Planleggingsfasen er ferdig, og nå settes de forskjellige tiltakene i "kvalitetskommuneprogrammet" ut i livet, sier Nordre Akers koordinator, Wenche Hansen.

Nordre Aker: Nordre Aker har jobbet med "kvalitetskommuneprogrammet" siden høsten 2007. Nå er vi ferdig med planleggingsfasen, og de forskjellige tiltakene i forhold til forbedringsarbeidet er/vil nå bli satt ut i livet, sier Wenche Hansen, som er ansvarlig for samordningen av prosjektarbeidet.

Øke kvaliteten

"Kvalitetsprogrammet" er landsomfattende, og har som mål å øke kvaliteten i kommunenes pleie- og omsorgstjenester, og også i oppvekstsektoren. Programmet gjennomføres i samarbeid med Staten, Kommunens Sentralforbund og arbeidstakerorganisasjonene.

Trepartssamarbeidet gjenspeiles også i den lokale organiseringen av prosjektet. I Nordre Aker, som selv søkte om å få delta i prosjektet, er det bydelsadministrasjonen, Fagforbundet, Unio og Norsk Sykepleierforbund samt lokalpolitikere fra Høyre, Ap, SV, Frp og V som utgjør samarbeidet.

Redusere sykefraværet

Målet med arbeidet og prosessen er jo at innbyggerne i den enkelte kommune/bydel skal merke forbedring innen satsingsområdene. Men det er også et mål å redusere sykefraværet, sier Hansen.

Tre satsingsområder

Nordre Aker har i prosjektperioden og fram til utløpet av 2009 valgt tre hovedsatsingsområder: hjemmetjenesten, barnehagene og reduksjon av sykefravær.

I regi av programmet sentralt har det vært avholdt kvalitetskonferanser og nettverkssamlinger for prosjektledere, og Nordre Aker er i nettverk med kommunene Tromsø, Trondheim, Bodø og Sarpsborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere