RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingen strategi

Bydelsdirektør for Vestre Aker, Jan Hagen, be- nekter at bydelsadministrasjonen har jobbet aktivt for å legge ned bydelens kommunale parker.

Røa: Jan Hagen stiller seg helt uforstående til påstandene om en skjult plan for å avvikle Smestad og Ris barnepark. Han mener det på ingen måte har vært noen strategi fra bydelens side for å legge ned parkene.
- Realitetene er at vi ikke klarer drive de kommunale parkene med så få søkere som i dag og derfor foreslår vi å legge de ned. Men vi tilbyr også et alternativ hvor foreldre eller andre interesserte selv kan drive parkene. Bydelen vil tilby foreldre og andre å leie parkene og drive privat uten omkostninger for kommunen, sier Hagen.
Bydelen har også fire private barneparker hvor foreldre kan søke.

Heving av aldersgrensen

Bydelen vil få problemer med å fylle en dobbelpark med tredve barn eller to enkeltparker med femten barn og noe av grunnen til dette er at aldersgrensen er hevet fra 1,5 år til 2 år.
Bydelsdirektøren hevder imidlertid at hevingen av aldersgrenser ikke var et bevisst skritt mot nedleggelse.
- Det var ikke administrasjonens forslag å heve aldersgrensen til barneparkene. Det var et forlag fremmet av politikerne og administrasjonen advarte om at dette ville føre til at det vil bli vanskeligere å drive parkene, sier han.

For få barn

Forslaget til nedleggelse begrunnes av bydelsdirektøren med at det etter barnehagesatsingen har blitt lettere å få barnehageplass. Dette fører til færre søkere i parkene. Smestad barnepark har i dag tretten barn, hvorav fem er tilbudt barnehageplass. Av de resterende åtte barna, er tre over tre år. Det er et barn på søkerlisten som blir to år før oppstartsdato til høsten.
Ris barnepark har i dag seksten barn og syv av disse er tilbudt barnehageplass slik at det er ni barn igjen. Av disse har tre barn fylt tre år. Også her er det ett barn på venteliste som fyller to år før oppstart.
- Det er helt ukjent for meg at vi skulle ha jobbet mot nedleggelse over lengere tid og jeg har aldri hatt noen strategi på dette. Hvis det er slik at foreldre har opplevd at det har vært vanskelig å kommunisere med administrasjonen på dette området, vil jeg gjerne benytte anledningen til å beklage det. Det har aldri vært vår hensikt, sier Hagen.

For lite penger

Bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung stiller seg også uforstående til den påståtte strategien.
- Jeg har aldri vært klar over- eller deltatt i - noen bevisst negativ holdning til parker! Tvert i mot mener jeg parktilbudet er et glimrende tilbud for mange barnefamilier, sier hun.
- Dessverre er det blitt en økonomisk baksmell for bydelen etter regnskapet for 2005 ble gjort opp i januar, og da må vi alle som som har ansvar for bydelens økonomi ta hensyn til dette. Vi er nødt til å prioritere lovpålagte oppgaver, noe annet er helt umulig og ulovlig!
Horn Galtung mener å privatisere de to gjenværende kommunale parkene er den eneste måten for videre drift, da nedleggelse er det andre alternativet.
- Med mindre vi finner pengene som skal til for å subsidiere parkdriften, og ikke vet jeg hvor de pengene kan finnes. Jeg håper derfor inderlig at det er noen som ønsker å ta over driften, for de står fritt til å ha hvilken aldersgrense de måtte ønske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere