RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har lært masse!

De har studert broer, insekter, drager og terrarium. Elevene ved Slemdal skole kunne tydelig tingene sine da lokalavisen avla dem et besøk.

Slemdal: - Vi visste ikke helt om broen ville holde, det var tross alt en kilo sukker. Men det gjorde den heldigvis, sier Marie (13) mens hun nyter seieren for beste og mest solide brokonstruksjon.

Hodet over vannet?


Forskerdagene ved Slemdal skole involverte samtlige klasser som fikk ulike oppgaver å løse. Live (9) synes det var morsomt å se hvilke ting som fløt og hvilke som gikk rett til bunns.
- Vi har prøvd med både appelsin, flaskekork, blyant og stener. Appelsinen prøvde vi også å skrelle for å se hva som skjedde. Jeg synes det var artig å se om det vi trodde først virkelig var sant, eller om det var helt omvendt, smiler hun.
For Martine (8) og Margrethe (8) var det vindmøller som stod i fokus, for Erika (6) å lage et komplett terrarium.
- Det er en flaske fylt med jord hvor det er mange småkryp, gress og strå. Hvis man skal få det til må man huske å passe på at de ikke kryper ut og at de har luft, forteller Erika.
Brage (9) og Kristine (10) tok sammen med resten av 4. klassetrinn turen til Holmendammen og Båntjern. Oppgaven var ulike forsøk knyttet til insekter og annet de kunne finne på turen.
- Vi tok med en isboks som vi puttet litt av hvert fra vannet opp i og etter hvert fant vi både rumpetroll og igler. Det var litt rart å se hvor mange forkjellige ting det var i vannet. Vi fikk ikke så veldig lyst til å bade, smiler Kristine.

Økt innsikt

Spesiallærer Ellen Letting mener det er viktig at barna får prøve seg på ulike forskningsoppgaver i skoletiden. Hun har sett engasjementet blant elevene og vet at mange har lært mye om saker de på forhånd visste lite om.
- Det hele startet med at de ulike klassetrinnene fikk en oppgave hver. Deretter bar det ut på tur for samtlige elever, noe som helt tydelig var populært. Når man nå ser resultatene av det de har drevet med de siste dagene er det tydelig at elevene har fått økt innsikt i ulike temaer, samt at en del unge forskerspirer er født, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere