- Vi har verdens beste avdeling!

De ansatte syntes avdelingen var så stygg og nedslitt at de var flaue over å ta i mot pasienter. Men det var før.

VINDEREN: Den intermediære posten på psykiatrisk avdeling ved Diakonhjemmet sykehus har historie helt tilbake på 20-tallet. Posten tar over pasienter som kommer fra akuttavdelingen ved siden av. Og oppussing har det vært sparsomt med. Bygget har aldri gjennomgått en totalrenovering tidligere. I dag var det glede på avdelingen. Da ble en oppusset avdeling, og det fra topp til tå, vist frem for offentligheten. Inventar er skiftet ut, sanitærforholdene bedret, og det er malt og fikset på. Hele avdelingen fremstår som ny, lys, lekker og vennlig. Enhetsleder Anne Cathrine Furuheim og avdelingsoverlege Torgeir Husby jubler. Sammen med sine kolleger måtte de se at pasientene kom til uverdige forhold.

– Var flaue

– Det var så stygt og nedslitt her at vi skjemtes for å ta i mot pasienter. Vi tok i mot mennesker i vanskelige livsituasjoner. Og så ble de møtt av en helt nedslitt, stygg avdeling. Og med riktig så dårlige sanitærforhold. Det var rett og slett ikke bra. Alt var nedslitt, sier Husby mens vi sitter på Furuheims nyoppussede og lyse kontor.

Hun og staben har sammen bestemt hvordan avdelingen skulle se ut. Sammen har de plukket ut inventar, gulv, farger og annet som har gjort avdelingen lekker. Behagelige farger, stilsikker design og imøtekommende lokaler møter pasientener, pårørende og ansatte. Furuheim er stolt.

– Vi har fått verdens beste post!

– Er det ett sted som bør se bra ut, så er det dette. Det har med respekt for pasientene å gjøre. I mine 15 år som sjef her, har jeg ventet på dette.

Fellesrom, møterom, kjøkken og ganger er blitt imøtekommende. Nytt er også at pasientene har tilgang på PC-er.

Nyttig finanskrise

De ansatte trodde de ikke skulle bli velsignet med oppussing i den nærmeste fremtiden. Men så kom finanskrisen. Det drysset plutselig statlige penger over hele landet. I fjor vår kom gladmeldingen om at deres avdeling ville få penger.

– Tiltaksmidler og ekstraordinære penger sørget for at det kunne bli totalrenovering. Alt av inventar ble dekket over Diakonhjemmets eget budsjett.

Enerom til alle

Alle pasienter tilbys nå lyse og pene enerom. Og med egne bad. Husby og Furuheim viser oss ett av rommene. De forsikrer om at standarden nå er lysår bedre enn den var tidligere.

– Blant annet var sanitærforholdene under enhver kritikk. Hvem som helst hadde kviet seg for bruke de gamle badene. Nå har vi endelig en standard som sier RESPEKT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag