- Vi kan ikke vente på at barna stikker seg på en sprøytespiss

Politiet patruljerer ofte i Urtegata.

Politiet patruljerer ofte i Urtegata. Foto: Morten Karlsen

Barnehagebarn lever tett på rusmiljøet i Urtegata. Nå etterlyser Høyre tiltak rundt Mosaikk barnehage.

GRØNLAND:I går skrev dittOslo.no om Mosaikk barnehage i Urtegata. Barnehagen ligger midt i et belastet rusområde.

Styrer Javiara Tanveer fortalte avisen at de har funnet både sprøytespisse og hvitevarer rundt barnehagen, som ikke har et eget uteområde.

Lokale politikere reagerer sterkt på situasjonen.

- Skal vi vente til noen skades alvorlig? spør Høyres gruppeleder i Bydel Gamle Oslo, Arild Furuseth.

Les også: Her lever barn og knalltøft rusmiljø side om side

Ber om en slagplan

Furuseth mener bydelsadministrasjonen, Frelsesarmeen, politiet, barnehageledelse og foreldre bør sette seg ned for å lage en plan for å forhindre at noe alvorlig galt skjer.

- Vi skal ikke risikere at barn blir smittet av en sprøytespiss. Jo, det har gått bra så langt, men hvor lenge skal vi forvente at det går bra? sier Furuseth.

- Opphopningen av lavterskeltilbud for rusmisbrukere i Gamle Oslo, uroer selvfølgelig innbyggerne, og bør også uroe de som har et ansvar i situasjonen. Jeg tenker på både Frelsesarmeen og bydelsadministrasjonen, kommenterer han.

dittOslo.no har også skrevet om det belastede miljøet i gata. Byrådet skal kjøpe Urtegata 6 av Obos. Grønland beboerforening har reagert kraftig på at det skal etableres så mange kommunale boliger i et så belastet område.

Området bør gjenerobres

Leder for forebyggende avsnitt på Grønland politistasjon, Geir Tveit, bekrefter at området har problemer med med et tungt og åpent rusmiljø.

Politiet har samarbeid med aktørene i område og sier det er viktig at politiet får meldinger om hva som bør bli bedre, om det er spesielle tidspunkter hendelser skjer, og hvor de skjer.

- Jeg tror at det som må til, er en gjenerobring av området. At alle i området jobber for å gjøre det bedre. Det kan være lys, opprydding eller å bruke området, sier Tveit.

Han tror også det er en god idé å utvide kommunens ordning med trygghetsvakter.

- Ordningen som ble innført kan skape trygghet, og politiet er der for å bistå om noe skjer. Dette er noe for framtiden, sier han.

Politiet frekventer området jevnlig og har dialog med personer fra rusmiljøet.

- Jobben vår er å sørge for trygghet og vi har dialog med rusmiljøet. Skaper noen usikkerhet, så blir de bortvist, sier Tveit.

For å bortvise personer må de ha gjort noe galt. Det kan være å bråke, urinere, drikke, ruse seg eller andre ting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.