RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må aksjonere

Det vil bli lange køer gjennom Røakrysset til uken. Da aksjonerer Røabeboerne for tunnel.

Røa: - Vi er nødt til å handle før jul, i og med at Oslopakke 3 - forhandlingene er i sluttfasen. Nå må vi aksjonere og synliggjøre overfor politikerne at vi mener alvor. Røabeboerne har ventet i mer enn 30 år på tunnel. Fremdeles går trafikken fra og til Bærum på en villavei og går gjennom et kryss som 30 000 biler passere hver dag. Dette er ødeleggende for et Røa sentrum i sterk vekst, hvor blant annet 400 nye boliger vil bli bygget de nærmeste årene, sier Karoline Herlofsen i Redd Røa/Tunnel nå.
Ber om forståelse
I morgenrushet tirsdag og onsdag vil aksjonistene være i virksomhet.
- Mellom klokken 07.30 og 08.30 vil vi bruke fotgjengerovergangene i Røakrysset og i Ekraveien for å sinke trafikken. Vi vil dele ut informasjonsmateriell, prøve å få til en hyggelig stemning med fakler og utdeling av Twist til bilistene. Vi ber bilistene om forståelse for denne aksjonen, og vi oppfordrer de som har virkelig viktige ting å foreta seg på dette tidspunktet om å kjøre kollektivt. Skal man ha barn i barnehagen i nærområdet, bør man ta beina fatt disse to dagene, sier Herlofsen.
Helt ødeleggende
Hun er redd for at Røatunnel kan bli strøket fra Oslopakke 3, som skal gjelde frem til 2015.
- Trafikken er helt ødeleggende for et nærområde og bysentrum som 40 000 mennesker sokner til. Køene fra Bærum må løses nå. Vi kan ikke leve med økende og stillestående trafikk gjennom vårt nærområde. Snitthastigheten er på 23,5 kilometer i timen i rushet. Dette er heller ikke bare et lokalt problem, men er også et stort trafikkproblem som forplanter seg langt utenfor vårt område. Dette har også å gjøre med at vi trenger en tryggere og sikrere skolevei. Ulykker med personskader er altfor høy i området. At biltrafikken også medfører et stort forurensningsproblem forstår vel alle, sier Herlofsen.
Hun ser frem til å markere at Røabeboerme har ventet lenge nok.
- Vi har vært tålmodige, men nå er det slutt på tålmodigheten. Nå må vi gjøre noe som synes, noe som får politikerne til å reagere. Det nytter ikke lenger å sitt i stuene og ønske seg tunnel, sier Herlofsen.
Aksjonsgruppen er i sterk vekst og har egen nettside, www.roatunnelen.no.
- Vi er blitt mange, men trenger flere som kan være med og delta på ulike nivåer. Jeg oppfordrer også alle til å gå inn på vår nettside og signere for Røatunnel nå, sier Herlofsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere