RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må bry oss litt mindre om Obama


Fabian Stang vil heller at vi skal bry oss om våre medmennesker enn om stjerner om Obama. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Fabian Stang vil heller at vi skal bry oss om våre medmennesker enn om stjerner om Obama. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
I morges landet Barack Obama i Norge. Fabian Stang har lite til overs for «popstjerne»-fascinasjonen.

OSLO: Ordfører Fabian Stang er en av representantene fra det offisielle Norge som får møte fredsprisvinneren, president Barack Obama, i dag.

I går åpnet han Oslo Voksenopplæringssenter i Nydalen, men hadde gjort seg noen refleksjoner rundt Oslo-besøket til verdens mektigste mann.

LES OGSÅ: Obama kan stanse deg!

– Ydmyk

– 2–3000 politifolk virrer rundt i gatene rundt Rådhuset, sa Stang, som synes det er bra at sikkerheten tas på alvor, men at det er litt synd at det har blitt nødvendig med et slikt oppstyr.

– Vi er naturlig nok kjempeglade for at Fredsprisen deles ut i Oslo, og er ydmyke for å få Obama, som sittende amerikansk president, verdens kanskje viktigste jobb, hit til oss, sier Stang.

Popstjernestatus

Ordføreren er likevel betenkt over måten viktige personer, som Obama, dyrkes av mange. Popstjerne-fascinasjon kaller ordføreren det.

– Det er mange som har henvendt seg til meg med ønske om at jeg skal formidle en gave til Obama. Og det er hyggelig å gi gaver til andre mennesker, det er kanskje det hyggeligste med julen, sier Stang.

– Men hvorfor skal man gi gaver til Obama, en mann som har alt. Det viktigste vi kan gi ham er støtte og hjelp til å løse de oppgavene han er satt til å løse, sier Stang.

– Kan vi ikke heller være til stede for hverandre, og snu fascinasjonen over til våre medmennesker, ikke mot Obama, sier Stang.

Bør få kose seg i Oslo

I dag er ordføreren klar for Obama-møtet.

– Alt er på plass. Det er ganske fascinerende at når den sittende amerikanske presidentene er i Oslo, så kan folk likevel ta bussen i Stortingsgaten, sa Stang til NRK i dag morges.

På spørsmål om hva Stang selv vil si til Obama når han treffer ham, svarer Ordføreren:

– Jeg er i alle fall veldig opptatt av å ikke plage ham med synspunkter på de avgjørelsene han ta i jobben sin. Jeg er ydmyk til at han får så mange innspill hver dag, og synes at skal få slappe av og kose seg mens han er i Oslo, sier Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere