RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må tenke på barna


STREIK: Erna Solberg(H), Arild Olsen (PBL) og Ulf Erik Knudsen (Frp) med sønnen Erik markerte streiken i dag på Ragnas hage. Foto: Andreas Lindbæk
STREIK: Erna Solberg(H), Arild Olsen (PBL) og Ulf Erik Knudsen (Frp) med sønnen Erik markerte streiken i dag på Ragnas hage. Foto: Andreas Lindbæk
I dag samlet høyresiden seg på privatbarnehagen Ragnas hage på Sagene. Her ga politikerne sin fulle støtte til de private barnehagene.

SANDAKER: I dag stengte private barnehager dørene klokken 12.00 i protest mot regjeringens forslag mot å fjene § 14 - som skal sikre retten til like tilskudd til barn i private og barn i kommunale barnehager.

Dette har fått Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og opposisjonspartiene til å aksjonere mot regjeringspartiene.

- Barn skal ha krav på samme tilbud og tilskudd. Ved en overføring av ansvaret fra stat til kommune må det settes krav til likebehandling mellom private og offentlige barnehager, sa administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen, til de fremmøtte på Ragnas hage i dag.

Over 20.000 underskrifter

Han får full støtte fra foreldregruppa, med leder Kjersti Bråten i spissen.

- Det er allerede en forskjellsbehandling mellom de statlige og private barnehagene. De private får 85 prosent støtte av det de kommunale barnehagene får fra staten. Når kommunene får ansvaret må det likebehandles på linje med de offentlige, sa Kjersti.

De har allerede fått 20.300 signaturer på et opprop om økonomisk likebehandling.

- Tenk på barna

Høyres partileder, Erna Solberg, mener at regjeringen ikke tenker på barna når de overfører ansvaret til lokalpolitikerne.

- Vi driver ikke barnehage for eierne, foreldre eller de ansatte. Det er for barnas skyld vi driver barnehage. Folk må få selv bestemme hvilken type barnehage de vil plassere ungene sine i, sa hun til full jubel.

Ulf Erik Knudsen fra Frp, som hadde med sønnen Erik på grunn av streiken, har jobbet med barnehagespørsmålet i åtte år og han har hele tiden ment at private og offentlige barnehager må likestilles.

- Det blir vanskelig å drive private barnehager med de forutsetningene de har nå, sa han.

Også Trine Schei Grande (v) og May-Helen Molvær Grimstad støttet de private politikerne i dag. Alle partiene var invitert, men ingen fra regjeringen valgte å stille på dagens markering.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere