RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi plukker flere tonn søppel


Anne Kristine Sandborg er arbeidsleder i Frognerparken og tar stolthet i å gjøre parken så fin som overhodet mulig.
Anne Kristine Sandborg er arbeidsleder i Frognerparken og tar stolthet i å gjøre parken så fin som overhodet mulig. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det sier arbeidsleder for Frognerparken Anne Kristine Sandborg som ønsker at folk skal bli flinkere til å rydde opp etter seg.

FROGNERPARKEN: Det er vår og det jobbes på spreng for å få Frognerparken i tipp topp stand slik at alle som vil kan nyte late dager med grilling og samvær. Mai måned er også ekstra tøff for de flittige få som planter, klipper og plukker søppel.

Vasser i søppel

– Klart det blir mer jobb nå på grunn av russen. Allerde klokken 05.00 kjører de første søppelbilene av gårde, forteller Sandborg og understreker at de til tider vasser i søppel.

Hun er glad for å se at så mange benytter seg av parken, men synes det er litt synd at flere tydelig gir fullstendig blanke når dagens soløkt er over. I nesten fjorten dager har 8 personer brukt over halve dagen bare på å plukke opp etter andre.

Måker er søppelsyndere

– Selv om de fleste er flinke, blir det fryktelig mye avfall fra de som ikke er det. I tillegg bidrar måkene til å spre alt utover når folk ikke kaster gammel mat også videre, sier hun.

I disse dager består en av hovedjobbene med å plante blomster. Vårbeddene skal nå fylles av tulipaner og stemor, og rosene må klippes. Sandborg er selv involvert i alt som skjer i parken, og trives godt i jobben hun nå har hatt i over ni år.

En levende park

– Jeg er glad i mangfoldet, og det at hele områrdet er en levende organisme. Det er en spennende park, med mye dyr -og planteliv, forteller hun.

Og Anne kristine er stolt av jobben sin.

– Jeg liker å kunne vise Frognerparken frem fra sin beste side, og da må vi starte tidlig før turistene kommer på morgenen. Spesielt japanerne er tidlig ut, sier hun og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere