*Nettavisen* Nyheter.

- Vi rocker Bestum skole!

Bandgjengen: Med jentegruppen «Just girls» i front. foto: Elisabeth C. wang

Seks band, et rent jenteband, tre blandede band og to lærerband inntar ukentlig kjelleren på Bestum skole. For åtte år siden manglet skolen musikklærer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt hjelp: Kontaktlærer Frode Westby Thorstad hjelper Emely med stemmingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny gitar: Aleksander (11) viser frem sin nye gitar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny gitar: Aleksander (11) viser frem sin nye gitar.

Bestum: Du må få med at samtlige her synes det er kjempekult med bandøvelser på skolen! Også må du få med at det er superbra lærere. Vi har det gøy samtidig som vi lærer masse nytt hele tiden.

Kommet for å bli

Superlativene hagler i øvingslokalet en tidlig fredag morgen. Det er tydelig at elevenes trivsel går rett i hjertet på kunstnerisk leder Lars Espen Rath Vestad.

Det var jo aldri lærer jeg skulle bli. Det hadde aldri slått meg heller før jeg for åtte år siden startet med å dirigere Bestum skoles musikkorps. Skolen hadde på den tiden ingen musikklærer og da jeg ble forespurt om å ta noen klasser i musikk, kunne jeg rett og slett ikke la være, sier den profesjonelle musikeren.

Og da tok det ikke lang tid før musikkinteressen smittet over på både lærere og elever.

Jeg er veldig opptatt av dette med å fokusere på musikk i tillegg til de vanlige fagene som matte og norsk. Det er også viktig å legge til at dette ikke er isteden for annen undervisning, men i tillegg til, opplyser Vestad.

Det har allerede blitt mange konserter og opptredener både på og utenfor skolen.

På juleavslutningen spilte elevene for rundt 500 mennesker i Ullern kirke. Bare tenk deg hva det krever av elevene og hvor mye de lærer av det, sier han.

Musikk er matte

At rektor ved skolen, Turid Mæhlum, har sagt "musikk er matematikk" ble blant annet tydelig i fjor høst. Under prosjektet "Åpne dører" fikk ulike elever fordelt på fire band muligheten til å bruke to uker på øving, samspill, undervisning i bandinstrumenter og ekskursjoner til blant andre Barratt Due Musikkinstitutt.

Det er viktig at vi holder fokus og at vi hele tiden har ulike mål i sikte. Elevene konsentrerer seg om jobben de skal gjøre når de er her nede, og selvfølgelig blir det også rom for hygge og moro, sier Vestad.

På scenen står deler av skolens eneste jenteband, "Just girls". Bandet består av 7. klassingene Emely, Stine, Liv Marie, Anna og Ebba.

Det er kjempeartig å få lov til å spille i et band og kult at vi er skolens eneste jenteband da, selvsagt. Vi lærer nye ting hele tiden og blir bedre og bedre på samspill, forteller Emely.

Venninnen Stine er tydelig enig.

I begynnelsen ble det valgt ut låter vi skulle lære oss, men i det siste har vi fått mulighet til å velge låter selv, og det er spennende. Da føler vi at det blir litt mer vårt og noe vi kan være stolte av, sier Stine.

Tenke nytt

Lars Espen tar små slurker av kaffen mens han tramper i takt med lyden fra scenen. Som en profesjonell trombonist og en viktig del av lærerbandet "Lars Espen's", står også han stadig på scenen.

Jeg synes flere skoler bør lære litt av Bestum skole med tanke på å satse på musikk. Vi er stolte av det vi har fått til så langt, og ikke redde for å tenke nytt. Hva om flere profesjonelle musikere hadde tenkt i de baner og satset aktivt på musikk i skolen. Det krever en innsats, men er definitivt verdt det, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag