*Nettavisen* Nyheter.

- Vi tar den grønne veien

9. klassingene Stian Kavli, Jonas Olsen og Edvard Seim. Foto: Elisabeth C. Wang

9. klassingene Stian Kavli, Jonas Olsen og Edvard Seim satset på natur og miljø da de skulle velge tema innenfor programfag. Nå er all PR god PR for de grønne gutta.

RIS: Jo mer reklame for vårt prosjekt vi klarer å få ut til folk, jo fler poeng samler vi. Men det er ikke alltid like lett med høye priser og svært begrenset budsjett, humrer Stian og titter bort på kameratene som nå er blitt hans arbeidskollegaer.

Ligne en bedrift

Det er innenfor faget samfunnsfag og økonomi og det underliggende faget programfag at de tre fikk valget mellom alt fra idrett og teknologi til samfunn/økonomi, språk og kommunikasjon. Klassen ble delt inn i grupper, hvorav hver gruppe skulle finne leder, informasjonsmedarbeider og faktakonsultent.

Poenget er at det så langt det lar seg gjøre skal ligne en bedrift. I vår gruppe fikk vi etter hvert to ledere, men det sier vel bare litt om nivået, smiler Jonas.
Og en bedrift med et klart budskap må få dette budskapet allmenn kjent, noe de tre elevene raskt fikk føle at var enklere sagt enn gjort.

Der ligger jo mye av utfordringen vår da, og vi har ikke akkurat ligget på latsiden, for å si det sånn. Slagordet vårt er "Vi går for miljøet - skal vi slå følge?" med en plakat med noen få elementer av hva vi har tenkt, opplyser Edvard.

Hard jobbing

Navnet på gruppen er naturlig nok "Greenway" med egen hjemmeside, mail og debatt på SOL.no. Gruppen har i tillegg vært i kontakt med både NRK radio og de som har ansvaret for reklamen som vises på kino.

Mye, om ikke alt koster jo penger, og det er ikke akkurat billig, for å si det sånn. Det har vært en del telefoner vi har gledet oss mindre til, men det verste man kan få er jo i grunnen et nei. Skal vi få til noe er vi jo avhengige av litt "goodwill" og vi føler at vi allerede har kommet et godt stykke på vei, sier Stian.

Tenk og planlegg!

Og alle gutta har følgende oppfordring å komme med for å minske CO2-utslippene på sikt.

Man må være flinkere til å benytte kollektiv transport og rett og slett planlegge bedre for å få det til. Man kan skru av lyset når man forlater et rom og sette inn sparedusj. Vi tror at hvis hver enkelt av oss tenker litt mer miljø i det daglige får vi det til. Man må liksom ikke gi opp før man har prøvd, sier Jonas.

Og har gruppen samlet nok poeng på slutten av semesteret venter Ris vandrepokal.

Det er klart vi har lyst til å ta hjem den seieren. Det hadde vært utrolig tøft, sier gutta i kor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.