RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi trenger tid

I følge publikums- og brukerundersøkelsen ligger Alna et godt stykke nede på listen over hvordan befolkningen trives i bydelen, men bydelsdirektør Erik Kjelstadli fortviler ikke.

Alna: Bydelsdirektøren tar undersøkelsen alvorlig, men er ikke overrasket over det den viser.
En del utfordringer
- Vi har en del utfordringer i bydelen, men undersøkelsen viser også at det er noe positivt i Alna. Det er veldig gledelig å se at folk stort sett er fornøyde med barnehagedekningen. Vi har hatt en bra praksis på barnehagesiden, understreker Kjelstadli som absolutt ikke er nedslått av undersøkelsen.
- Alna er en helt ny bydel, og det kommer til å ta litt tid før befolkningen blir kjent med tilbudene vi har. Vi ligger under gjennomsnittet, men dette er viktige tilbakemeldinger som vi tar på alvor.
Undersøkelsen viser at folket som bor i bydel Alna har en lavere følelse av trygghet når de ferdes ute i lokalmiljøet på kveldstid.
- Vi samarbeider med politiet for å gjøre området tryggere. I tillegg har borettslagene vært flinke til å gjøre sitt for å gjøre det tryggere for folk å ferdes ute på kveldstid. Jeg tror ikke det er noe farligere her enn andre steder i Oslo, fortsetter Kjelstadli.
Selv om befolkningen ser ut til å være fornøyde med barnehagedekningen, er det verre med de eldre. Det er et mer negativt syn på eldreomsorgstilbudet i bydelen ifølge undersøkelsen.
- Eldreomsorgen er en stor utfordring for oss. Men jeg tror folk tror det er dårligere tilstander her enn det egentlig er. Det er helt topp for eldre å bo på Tveita for eksempel. Denne undersøkelsen avspeiler delvis sosio-økonomiske forskjeller mellom bydelene. Men vi kommer til å sette oss ned og se hva vi i bydelen kan gjøre for å gjøre befolkningen mer tilfreds, understreker bydelsdirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere