*Nettavisen* Nyheter.

- Vi vil ikke flytte

Linn Larsen (16), Cecilie Birkeland (16), Agnethe Bech (17) og Line Bogan (16) er redd for å stå uten treningsmuligheter i et helt år dersom skytebanen skal flyttes. Moderniser heller denne banen, så vinner alle, sier de.

Prinsdal: Det ligger et forslag fremme om å bygge en ny, moderne skytebane ved siden av golfbanen på Grønnmo. Da kommer banen til å ha lyddempere slik at støy ikke vil være noe problem for naboene.
Vi kan leve med å flytte til Grønnmo, men da må vi ha et treningstilbud i byggeperioden. Ellers risikerer vi å stå uten treningsmuligheter i så mye som 1 år. Det er helt uaktuelt! sier Linn Larsen og de andre jentene.

Rare unnskyldninger

Naboene har klagd over støy og vil ha skytebanen nedlagt.
Det er mange rare klager vi hører om. Blant annet at naboene er redd for at barna deres skal bli skadet av trykkbølger. Det er helt ubegrunnet. Da er det vel heller vi som skulle blitt skadet, men det er jo ingen trykkbølger å snakke om i det hele tatt, ler jentene. De syns det er trist at naboene er så negative.
Skyting er en viktig del av livet mitt, og jeg har masse skolearbeid også, så det er så fint å ha en skytebane i nærheten, sier Larsen.
Jentene er alle enige om at dersom de får skyte på Prinsdal skytebane i en eventuell byggeperiode, så er det greit å flytte til Grønnmo. Men aller helst vil de at pengene skal brukes på å ruste opp den eksisterende banen.
Med et moderne anlegg vil ikke naboene høre et pip, så hvorfor flytte banen da? undrer de.

Mister samholdet

De er også bekymret for samholdet blant medlemmene i skytterlaget. Nordstrand skytterlag teller mer enn 500 medlemmer, og det er ingen andre skytterlag i Oslo eller omegn som har kapasitet til å ta imot så mange i byggeperioden. Derfor er det snakket om å dele gruppa. Jentene misliker forslaget på det sterkeste.
Vi har et kjempegodt miljø og samhold, og det blir vanskelig å opprettholde det hvis vi blir adskilt i et helt år. Dessuten er det store sjanser for at flere kan komme til å falle fra hvis de må reise land og strand for å få trent, sier de.
Skyting er faktisk den idretten etter fotball med flest medlemmer i Norge, og jentene undrer seg på om naboene ville være like kritisk til en fotballbane som nærmeste nabo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag