RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obos ønsker å bygge 140 leiligheter, samt utvide Oppsal kjøpesenter med 1000 kvadratmeter fordelt på i hovedsak større dagligvareforretning og mer areal til kafe/restaurant. Obos opplyser at de også ønsker å skape et et nytt møtested/torg for oppsalbeboere i alle aldersgrupper. 
Illustrasjon: Obos forretningsbygg
Obos ønsker å bygge 140 leiligheter, samt utvide Oppsal kjøpesenter med 1000 kvadratmeter fordelt på i hovedsak større dagligvareforretning og mer areal til kafe/restaurant. Obos opplyser at de også ønsker å skape et et nytt møtested/torg for oppsalbeboere i alle aldersgrupper. Illustrasjon: Obos forretningsbygg

- Vil forandre Oppsals karakter

Utbyggingsforslaget til Obos vil forandre karakteren til hele det sentrale Oppsal-området, mener Bjørn Vesten (Frp). Han er forundret over at ingen lokalbeboere kom på mandagens BU-møte for å si sin mening i saken.

OPPSAL: Som omtalt i Nordstrands Blad forrige torsdag, ønsker Obos å videreutvikle Oppsal senter. De ser for seg et lengre bygg på inntil åtte etasjer med 140 leiligheter oppå og inntil dagens senter. Sist mandag var saken på høring i Østensjø bydelsutvalg (BU).

Lang og høy sperre

På møtet gikk Bjørn Vesten (Frp) hardt ut mot forslaget.

Dette bygget vil danne en lang og høy sperre for lys og utsikt for bakenforliggende bebyggelse. Ikke minst vil dette gjelde for barnehagen i samfunnshuset, som blir helt inneklemt, påpekte Vesten.

Han mener også bygget vil bryte med den dominerende bebyggelsen på Oppsal, som for det meste består av småhus og lavblokker.

BU bør fraråde at det bygges høyere enn 4-5 etasjer, og vi må be Obos om et nytt utbyggingsforslag tilpasset omgivelsene, sa Vesten.

Vi kan ikke bruke enhver nærhet til stasjoner som begrunnelse for å bygge høyt og tett. Skal man bygge høyt bør det være smalt og i dalbunner, ikke høyt og bredt på en topp, sa Vesten.

Siden bystyret har gått inn for åtte etasjers blokk i Haakon Tveters vei 65 på den andre siden av veien, mente Vesten det var viktig å si fra tidligst mulig hvordan man stiller seg til flere høyhus på Oppsal.

Nedstemt

Til tross for sitt engasjement ble Vesten nedstemt av flertallet, som var både vagere og mer positive i uttalelsene. De påpekte også at saken bare er på høring.

Vedtaket ble i hovedsak at "Bydelen ber om at Oslo kommune utarbeider en helhetlig plan for Oppsal som stasjonsnært område og minner om at områdets nåværende bebyggelse i hovedsak er lavblokker og småhusbebyggelse. Det er pr. i dag moderate byggehøyder og videre utvikling må ta utgangspunkt i dagens rommelige struktur med henvendelse mot eksisterende byrom."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere