RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil legge ned barnepark

Småbarnsforeldre i Vestre Aker godtar ikke det de mener er en bevisst strategi fra bydelens side for nedleggelse av to kommunale barneparker.

Vestre Aker: Før påske skrev Ullern avis Akersposten at bydelsutvalget i Vestre Aker går inn for heving av aldersgrensene i kommunale barneparker fra 1,5 år til 2 år.
- Et skritt mot nedleggelse av parkene, mente Kartine Fantin Wikborg, en fortvilet mor.
På bydelsutvalgsmøtet i Vestre Aker i kveld fremmer bydelsdirektøren forslag om nedleggelse av de to kommunale barneparkene i bydelen, Smestad og Ris barnepark.
Nå går fortvilede foreldre ut for å avsløre det de mener er en bevisst politikk hvor bydelsadministrasjonen og politikerne på ulike måter har jobbet med å få ned søkertallene til barneparkene nettopp for at de to gjenværende parkene stille og rolig kan legges ned:
- Dette finner vi oss ikke i, sier Wikborg.

Møtte motstand

Sabriye Cedsal er også mor og oppdaget allerede da hun skulle ha sønnen sin inn i park i 2003, at det var lettere sagt enn gjort.
- Dette var under sammenslåingen av Røa og Vinderen og det var nesten umulig å komme gjennom til bydelen. Jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig å få sønnen min inn i Smestad barnepark. Til slutt tok jeg direkte kontakt med parkbestyrer som fortalte at hun hadde plass og tok en avgjørelse på at sønnen min skulle begynne i parken og at vi senere skulle melde ham inn, forteller Cedsal.
Som resultat av dette bevitnet Cedsal at barneparkbestyrer mottok korreks fra barnehagekonsulenten i bydelen.
- Det var et veldig godt eksempel på hvordan de har oppført seg i denne saken. Bestyreren ble kraftig korrigert for å ha tatt en kreativ, selvstendig og god avgjørelse, forteller Cedsal.
Også Anette Bugge Helle møtte på vanskeligheter da hun skulle melde inn sønnen i Smestad barnepark.
- Vi opplevde lite medgjørlighet fra bydelen, men gikk direkte til parken og fikk plass, forteller hun.

Parken halvert

For to år siden var det rundt 30 barn, to voksne og ventelister i Smestad barnepark. I dag er antall barn bortimot halvert og samme er antall voksne.
Cedsal opplever at bydel Vestre Aker har brukt en bevisst strategi for å legge ned de kommunale parkene.
- Foreldre som søkte har blitt avvist. Om ikke direkte, så har de klart å gjøre det veldig vanskelig å få plass i parken, sier hun oppgitt.
- Og nå i ettertid får vi begrunnelsen.
Flere foreldre vil i kveld møte opp på bydelsutvalgsmøtet for å vise sin motstand mot vedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere