RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vær lur, velg mur! - ONSDAG 9. FEBRUAR

Elevene på Hellerud videregående skole er veldig fornøyde med skolens byggfags-tilbud. Her kan du velge mellom teknisk tegning, murer og tømrer.

Her har vi det veldig bra. Murer-linja på Hellerud anbefales, sier elev Patrick Bjarnøy.
Sammen med klassekameratene på VK1 er han veldig fornøyd med det tilbudet Hellerud har. Guttene forteller at de har det veldig gøy i klassen og lærer mye nyttig.
- Det eneste vi savner er jenter. Flere jenter burde bli murere, smiler Ariam Lekaj lurt.

Populært med byggfag

Skolen tilbyr byggfag, elektrofag, teknisk tegning, allmenne og økonomisk administrative fag. I tillegg finner du APO-skolen (Arbeid, Produksjon, Opplæring) som er tilrettelagt for elever som av ulike årsaker faller utenfor de ordinære tilbud. Skolen har også en egen avdeling for særskilt tilrettelagt opplæring av fysisk og psykisk funksjonshemmede.

Teknisk tegning

- Alle elevene på grunnkurs byggfag går sammen det første året. Deretter må de velge hvilken retning vil gå videre med, forteller byggfags-lærer, Petter Høglund.
På VK1 kan du på Hellerud velge mellom teknisk tegning, murer eller tømrer.
- Tømrer er mest populært, men de andre linjene er også etterspurte, tilføyer han.
Etter to år på Hellerud skal elevene ut i arbeidslivet som lærlinger.
- På teknisk tegning så er du ferdig utdannet etter to år hos oss. Da trenger du ikke være lærling, men kan få deg en jobb med en gang, sier lærer Ingolf Sundfør.
Som teknisk tegner kan du få jobb i for eksempel et arkitektfirma som sekretær. Etter de to årene på Hellerud har man en spesialutdanning til å tegne på data.
- Hvis man vil videreutdanne seg etter to år med teknisk tegning, så kan man bli blant annet ingeniør eller arkitekt. Men da må man først ha et år med allmenn påbygging først, informerer Sundfør.

Ikke sinte og sure

De to byggfag-lærerene forteller at de bruker en spesiell taktikk til å få elevene til å oppføre seg ordentlig.
- Vi gidder ikke bli sinte og sure. Hvis en elev bråker og forstyrrer undervisningen, så sier vi at eleven kan få gå hjem uten at det blir ført fravær. Eleven pleier da å skjønne at det ikke er noe å kult å dra hjem, og han eller hun velger å bli på skolen. Vi er veldig bevisste på måten vi snakker til elevene våre på, avslutter Sundfør og Høglund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere