*Nettavisen* Nyheter.

– 22. juli har nok tydeliggjort stemmen min

FELLESSKAP: Prableen Kaur og statsminister Jens Stoltenberg har mer en én ting til felles: De har også begge blitt nominert til ”Årets navn” av dittOslos lesere. En av dem har allerede vunnet for sin bydel Groruddalen. Foto: Foto: Linn Husby

Etter den tunge tiden i kjølvannet av 22. juli, har AUF Oslo nå fokus på politikken igjen. DittOslo møtte Jens Stoltenberg og Prableen Kaur.

OSLO: På AUF Oslos årsmøte fredag hadde selveste statsminister Jens Stoltenberg tatt turen. Her snakket han til ungdommen om å fortsette å være politisk aktive.LES OM HANS TALE TIL UNGDOMMENE HER

– Dette blir en tydelig markering på å komme videre som organisasjon, sa leder for AUF-Oslo Vegard Grøslie Wennesland, som lovet flere politiske debatter fremover.

LES OGSÅ: Kirken rommet ikke alle som ville ta farvel med Oslo AUF-leder Håvard (21)

«Årets navn 2011»

Vi benyttet anledningen til å spørre «Årets navn» i Groruddalen kåret av dittOslo/Lokalavisen Groruddalens lesere, Prableen Kaur, om hva hun synes om prisen hun mottok i forrige uke og det å jobbe videre med politikk. Hun synes mest av alt prisen gir motivasjon til å fortsette med arbeidet videre.

LES MER OM KAUR OG UTNEVNELSE TIL «ÅRETS NAVN» I GRORUDDALEN HER

Og selv om 22. juli har gitt henne en ekstra oppmerksomhet, er det politikken hun ønsker å bli husket for.

Jeg har vært politisk aktiv lenge før 22. juli, og mange innad i miljøet kjenner meg, men 22. juli har kanskje tydeliggjort min stemme, sier hun om utmerkelsen hun fikk fra dittOslos lesere i Groruddalen og det at den kommer akkurat nå.

– Jeg setter kjempestor pris på prisen, og den er en stor motivasjonsfaktor for videre arbeid, sier hun.

Prableen Kaur er nå bystyrerepresentant i Oslo, og sier at hun tar vervet her veldig på alvor. Hennes kjernesak er å styrke rådgivningstjenesten i skolen.

– Den fungerer ikke godt nok, og gjør at mange ikke får den veiledningen og hjelpen de trenger og har krav på, sier hun som noe hun ønsker å jobbe for å forbedre.

Stoltenberg: – En anerkjennelse

Statsminister Jens Stoltenberg hadde satt av ekstra tid til å besøke AUF-Oslos årsmøte.

LES OM STOLTENBERGS TALE TIL UNGDOMMEN HER

Om Prableen Kaur har han dette å si:

– Prableen Kaur er en stor personlighet. Hun er et godt eksempel på hvor langt jenter i Groruddalen og i andre bydeler kan nå. En dyktig deltaker i samfunnsdebatten og dette er en stor anerkjennelse for henne, sier han til dittOslo.

Han synes også det er hyggelig å høre at han selv er nominert til «Årets navn» av dittOslos lesere i sentrum.

– Det er hyggelig. Jeg er jo glad i Oslo, er jo født og oppvokst her i denne byen. Jeg liker mangfoldet og løypene i marka, sa han.

På AUF-Oslos årsmøte så statsministeren ut til å stortrives og snakket uoppfordret med flere av ungdommene og tok seg tid til å bli tatt bilde av.

– Jeg er glad i ungdom og liker å omgi meg med dem, sa han smilende.

Les også:

– Jeg vil gjøre en forskjell for andre

Var på Utøya, talte på Melafestivalen

Ikke som alle andre 17-åringer


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.