*Nettavisen* Nyheter.

– 225.000 meter med rør på dugnad

Den lille banen er snart klar med nytt kunstgress markert med greener og bunkere. Arbeidet med isolasjon og rør fortsetter på den store banen i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

Det er bare noe av arbeidet som gjøres på dugnad for å få Bogstad Vinterparadis ferdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik blir driving rangen

BOGSTAD: – Det er helt utrolig. Her stiller folk opp på dugnad hver eneste ettermiddag. De kommer hastende mens de svelger siste delen av middagen. Oppmøtet har gledet meg stort. Entreprenøren sier han aldri har sett maken. Han har aldri sett så mange ildsjeler på dugnad. Han vet hva han snakker om etter å ha vært med å anlegge flere kunstisbaner, sier Bo Callander.

– Det blir stilig

Om cirka 14 dager kan fryseanlegget i prinsippet slås på, men ivrige skøyteentusiaster må vente til oktober/november.

– Vi er ferdige med å legge isolasjon og fryserør på den lille banen. Gruslaget har kommet på, og nå legges kunstgresset på toppen. Vi er også godt i gang på den største banen. Det blir så stilig når det står ferdig med greener og bunkere som blir markert på kunstgresset. Om ikke lenge er driving rangen klar, og juniorene kan ta i bruk denne delen som treningsbane, sier Callander.

14.000 kvadratmeter

Dugnadsarbeidet som gjøres på bogstad, har dimensjoner som blir lagt merke til.

– Vi trekker totalt 225.000 meter med rør og legger 14.000 kvadratmeter med isolasjon. Det er snakk om 7.700 sveisepunkter. Det blir jo en del når det skal 18 semitrailere til for å frakte isolasjonen, 7 semitrailere til rør og 3 trailere til hovedrør, sier Callander.

– I tillegg kommer trailere med enorme mengder med grus, sand og kunstgress. Alt i alt snakker vi om mange tusen dugnadstimer for å få laget denne banen. Verdien av dette arbeidet har vi stipulert til å ligge et sted mellom syv og ni millioner kroner, sier Callander.

Trykktestet

På grunn av sen vår kom arbeidet i gang 14 dager etter skjema.

– Driving rangen vil stå ferdig medio juni. Da skal vi også ha testet trykket i rørene over hele banen. Vi har allerede trykktestet den lille banen, og rørene er tette, sier Callander til Ullern Avis og Akersposten.

Han må innrømme at det er stort å se «livsverket» ta form.

– Folk som går forbi, kan nå se at det virkelig skjer noe her. De er nysgjerrige og stopper opp og spør hvordan det går. Det er skikkelig gøy, sier Callander, som gleder seg over entusiasmen i dugnadsgjengen og befolkningen ellers.

Les også: 4,5 millioner takk til Bo

Lysmaster på plass

– Jeg også glad for at lyset er på plass. Nå kan alle se at mastene er slanke og dominerer lite i området.

Lysmastene var et sentralt tema for motstanderne av Bogstad Vinterparadis.

– Nå gjenstår det bare finjusteringer. Alt blir i henhold til reguleringsplanen og departementets retningslinjer. Dette blir bra, sier en glad kunstisentusiast.

Les også:

Politikerne feiret gravestart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag